Taycan FAQ

FAQ

Vi forventer at bilen får verdenspremiere i september 2019. Bilen vil blive introduceret i Danmark et stykke tid herefter. Vi vil informere omkring tidspunktet, når vi kender det.

Du vil med din reservation og betalt tilmeldingsgebyr opnå en prioriteret plads i køen til en Porsche Taycan. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor mange produktionspladser vi får på Porsche Taycan og hvornår, og vi kan derfor heller ikke garantere dig, at du får mulighed for at købe en Porsche Taycan, men din reservation vil være med til at få tildelt de nødvendige produktionspladser til Danmark. De første leverancer vil ske, når bilen introduceres i Danmark, men afhængig af interessen for bilen og din placering på listen vil de fleste leverancer ske i det følgende år.

Vi forventer en stor interesse for Porsche Taycan. Ikke kun i Danmark, men i det meste af Europa. Baseret på din forudbestilling af Porsche Taycan, vil vi forsøge at sikre tidlige leverancer fra producenten Dr. Ing h.c. F. Porsche AG. Det betyder, at du med din forudbestilling vil få tildelt en prioriteret plads i køen til levering af en Porsche Taycan baseret på produktionspladser tildelt Porsche Danmark. De fleste af vores nabolande har iværksat et lignende reservationsprogram.

Hvis du vælger at trække dig fra reservationslisten, får du naturligvis tilbagebetalt dit tilmeldingsgebyr. Og hvis du ender med at købe en Porsche Taycan, trækkes tilmeldingsgebyret fra bilens pris.

Tilmeldingsgebyret betales til det Porsche Center du har valgt (Semler Retail A/S). Så snart du har registreret dig på vores Taycan reservationssite vil du modtage en mail med bekræftelse, men det er først når du er blevet kontaktet af en sælger, og har betalt tilmeldingsgebyret, at din reservation er gældende. Det er dog tidspunktet for din registrering på sitet, der er gældende og afspejler din plads i køen.

Det understreges, at reservationen ikke betyder, at der er indgået bindende aftale, og at reservationen ikke udgør en bindende ordre, bekræftet levering og/eller særlig prioritet. Hvis du vælger at trække din reservation tilbage, vil du få krediteret det indbetalte beløb. Din reservationsbetaling er ikke rentebærende.

Indtil det tidspunkt, hvor den endelige købsaftale er indgået, er du fri til at annullere din reservation og få tilmeldingsgebyret refunderet uden renter. Annullering af din reservation kan ske ved at ringe til en sælger fra dit valgte Porsche Center eller ved at skrive en mail til tilmelding@porsche.dk.

Årsagen er, at den faktiske leveringstid vil blive påvirket af en række faktorer, bl.a. tildeling af produktionspladser til de forskellige markeder og hvilken variant og specifikationer, du ønsker. Derudover kan andre produktionsforhold spille ind, da fabrikken til en hver tid optimerer sin produktion, hvilket kan resultere i en omfordeling af tildelte produktionspladser/ordrer.

Tidlig reservation vil dog blive kontaktet før en senere reservation. Personer uden reservation vil kun blive tildelt en produktionsplads efter kunder, der har foretaget en reservation og betalt tilmeldingsgebyr – med mindre kunderne på reservationslisten ikke ønsker de tilgængelige produktionspladser/varianter.

Dit valgte Porsche Center vil kontakte dig for at udarbejde et tilbud på baggrund af din skræddersyede Porsche Taycan baseret på dine individuelle ønsker, så snart producenten, Dr. Ing h.c. F. Porsche AG, åbner for ordrer. Dog afhængig af din plads på reservationslisten.

Sammen med forhandleren vil du kunne specificere din Taycan ligesom alle andre Porsche-modeller. Når bilen er konfigureret, vil du og forhandleren indgå en endelig købsaftale, og efter underskrift af ​​købekontrakten vil en endelig bestilling af Taycan fra fabrikken blive lavet med dine valgte specifikationer. Herefter vil du være bundet af aftalen, som ved ethvert andet bilkøb. Dit reservationsgebyr vil blive fratrukket i købesummen for din Taycan, hvilket vil fremgå af den købekontrakt, som du indgår med forhandleren.  

Prisen på Porsche Taycan er endnu ikke offentliggjort. Vi vil informere omkring priser og hvilke modeller, der introduceres først, så snart vi får informationerne fra Porsche AG.

Vi ved, at der vil være flere varianter svarende til de varianter, vi kender fra de nuværende Porsche modeller, fx 4S, Turbo og Turbo S, men vi ved endnu ikke hvilke varianter Taycan kommer som, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Taycan vil, som Porsches andre modeller, være det sportslige valg i sin klasse. Vi har ingen bekræftede tider fra producenten, Dr. Ing h.c. F. Porsche AG, men på tyske medier er det oplyst, at 0-100 km/t nås på under 3,5 sek. og at 0-200 km/t tilbagelægges på under 12 sek.

Det afhænger af mange faktorer, fx hvilken batteripakke du køber til bilen, hvilket kørselsmønster du har, hvordan vejret er, osv. Vi forventer en rækkevidde på op til 400-500 km.

Med et el-system på 800 volt er Porsche Taycan skabt til hurtigopladning, men opladningen afhænger bl.a. af, hvilken batteripakke bilen har, og hvilken lader der anvendes. Anvender du en hurtiglader hos et Porsche Center eller på en af de etablerede Fast Charging ladestationer, vil det tage under 5 minutter at lade til 100 km kørsel.

På elbiler oplyses oftest hvor lang tid det tager at lade en bil op til 80%. Det skyldes, at de sidste 20% af tekniske årsager, tager længere tid at oplade, og at man derfor i hverdagen ofte vil nøjes med 80% opladning. Der findes endnu ingen officielle tal på, hvor lang tid det tager at oplade en Porsche Taycan til 80%, men vi antager, at under 20 minutter er et realistisk bud qua den 800 volt teknologi Porsche anvender. Dog afhænger ladetiden naturligvis også af, hvilken lader der anvendes og hvilken batteripakke, der ligger i bilen.

Den serieproducerede Taycan vil være meget lig konceptbilen Mission e, der blev præsenteret på Frankfurt Motorshow i september 2015. Dog vil bagdørene vende som på en almindelig bil, modsat på konceptbilen, hvor dørene vendte mod hinanden.

Taycan er størrelsesmæssigt placeret mellem en Porsche 911 og en Porsche Panamera, og er en 2+2 personers bil, hvor der ved hjælp af forskellige tiltag, er givet mere plads til bagsædepassagererne.

Hvis du bor i hus, er der flere muligheder. Der følger en Porsche Mobile Charger med bilen, og den kan tilsluttes et almindeligt CEE-stik. En anden mulighed er, at du via en af vores partnere, tilbydes en anden lader, der fastmonteres i din el-tavle, og derved også får mulighed for fx et flat fee abonnement, hvor du kan oplade bilen både ude og hjemme til en fast månedlig pris.

Hvis du bor i lejlighed, eller ikke har egen privat parkeringsplads med mulighed for at installere et CEE-stik eller en lader fra en af vores partnere, har du mulighed for at lade med Porsche Charging Service, der giver adgang til at lade på størstedelen af de offentlig tilgængelige ladestationer i Danmark (og flere lande i Europa) til en fast pris pr. kWh.

Porsche Charging Service giver adgang til at oplade sin bil på størstedelen af de offentlig tilgængelige ladestationer i Danmark (og flere lande i Europa) uafhængigt af udbyderen. Du lader til en fast pris pr. kWh. Porsche Charging Service får du ved hjælp af dit Porscshe ID. Begge dele kan bestilles på My Porsche. Abonnementet på Porsche Charging Service er 18,90 kr./md. Du faktureres samlet en gang om måneden for dit forbrug.

Det er bekræftet fra Porsche AGs side, at konceptbilen ”Mission e Cross Turismo” vil blive sat i serieproduktion i begyndelsen af det næste årti. Idet der bliver et relativt stort produktionshul imellem lancering af de to modeller, vil der gå et stykke tid, før vi eventuelt åbner for reservation af Porsche Taycan Cross Turismo. Tag alligevel gerne fat i dit foretrukne Porsche Center, hvis du er interesseret i en Cross Turismo.

Porsche anbefaler at man får installeret et CEE-vægudtag med en 32A/400V forbindelse. Med denne løsning vil man kunne lade op til 22kW, hvis bilen tillader dette. Alternativt anbefaler Porsche et CEE-vægudtag på 16A/400V, som vil kunne give en ladekapacitet på op til 11 kW. Med oplysningen om din valgte hjemmeinstallation af strømstik, vil Porsche kunne sørge for det korrekte kabel mellem den medfølgende lader til din bil og din forbindelse derhjemme.