12. august 2020

Vi udforskede Smilets By i den elektriske Porsche Taycan Turbo S – med et par pitstop undervejs.

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland helnæs 1.jpg

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland helnæs 2.jpg

Snoede veje på Helnæs

Vores tur fra København mod Aarhus afbrydes allerede midt på Fyn. Drejer du fra motorvejen ved Odense og kører mod Assens, kan du nemlig komme videre til den fredfyldte halvø Helnæs ud for den sydvestfynske kyst. Øen er med sine snoede veje og smukke natur et perfekt afbræk fra den monotone køretur ad E20 og samtidig det perfekte sted at udforske de sublime køreegenskaber, som Taycan Turbo S gemmer på.

Nyd øjeblikket

Du kommer til Helnæs via den halvanden kilometer lange naturlige dæmning, Langøre. Når du har nået halvøen, er det fristende at parkere bilen, stige ud, tage en dyb indånding – og blot nyde øjeblikket, udsigten og landskabet. Det flade land ved Helnæs Made står i stor kontrast til Bobakkernes kuperede grønne terræn, og har du tid, kan du på Maden vandre en flot tur langs en afmærket rute på cirka tre kilometer, som tager dig til en dejlig badestrand. Er vejret til det, er en dukkert i havet den perfekte afrunding på denne ‘detour’, før turen mod Aarhus fortsætter.

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland rømø 1.jpg

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland rømø 2.jpg

Videre til Rømø

Vores pitstop på Helnæs gav os inspiration til endnu en afhopper på vores tur mod den jyske hovedstad. Og med en rækkevidde på op til 412 kilometer på en opladning, har vi faktisk rigeligt med frihed til at udforske landet. Derfor besluttede vi os for at køre mod syd til Rømø, som er et yndet feriested for vores tyske naboer – men som stadig er et uudforsket område for mange danskere. For førstegangsbesøgende vil den mere end ni kilometer lange dæmning, som siden 1948 har forbundet Rømø med fastlandet, være en oplevelse i sig selv. Og vel ankommet til øen, vil du straks lægge mærke til den vilde, særprægede og nærmest eksotiske natur, som du ikke finder andetsteds i Danmark.

Ud og køre på stranden

Men det er især den betagende sandstrand, som åbenbarer sig på den anden side af klitterne på øens vestside, der giver Rømø sit særpræg. Ved lavvande er strandbæltet helt op til tre kilometer bredt, hvilket får himmel og hav til at gå ud i ét langt derude i horisonten. Og ikke mindst er det en af de få strande i Danmark, hvorpå det er muligt at køre i egen bil. Hvis du nogensinde har drømt om at ‘køre’ ind i solnedgangen, så er det altså hér, det kan ske. For et øjeblik føles det næsten om, at du befinder dig ved verdens ende. Men husk endelig at forlade stranden, før tidevandet stiger. Og husk så at give bilen en kærlig tur i vaskehallen på den ikoniske tankstation, som ligger strategisk godt placeret ved starten af dæmningen, før du atter kører retur til fastlandet.

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland latinerkvarteret 1.jpg

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland latinerkvarteret 2.jpg

Og så til Aarhus

Vores køretur på stranden i Rømø blev lidt længere end beregnet, så vi tager et ladestop undervejs mod Aarhus. Ved afkørsel 51, Skanderborg Nord, ligger en af Danmarks seks IONITY-stationer, hvor vi kan oplade Performance Plus-batteriet i vores Taycan Turbo S fra fem til 80 procent på helt ned til 22,5 minutter. Med Porsche Connect-appen kan vi endda holde øje med opladningen, mens vi tager en kop to-go-kaffe i skyggen og bladrer igennem de mange fotos, vi skød på Rømø. Og før vi har set os om, er der atter fyldt op på rækkevidden.

Første stop: Latinerkvarteret

Vi starter vores Aarhus-besøg indefra og begynder med den ældste del af byen: Latinerkvarteret. Med sine smalle, charmerende, brostensbelagte gader og bygninger, som kan dateres helt tilbage til de 14. århundrede, er dette område et spændende sted at bevæge sig rundt. Og fortid møder i dén grad fremtid, når vores lydløse Taycan spejler sig gadernes gamle ruder. Latinerkvarteret byder på det meste, både hvis du vil shoppe, eller hvis du vil spise.

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland godsbanen 1.jpg

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland godsbanen 2.jpg

Kulturliv på Godsbanen

Kulturlivet blomstrer i Aarhus, og når du har overstået det oplagte visit på kunstmuseet ARoS – og set byen i alle regnbuens farver fra Olafur Eliassons berømte farvede glascirkel, som troner på toppen af bygningen – så bør du besøge det mere rustikke kreative område Godsbanen i det spirende Aarhus K. På det over 10.000 kvadratmeter tidligere DSB-område huses nu en lang række kulturelle aktører så som kunstnere, musikere og teatre og spillesteder. Du kan opleve udstillinger, teater, koncerter og markeder – men alene en gåtur på området med den rå og skæve stil er underholdende i sig selv.

Et kreativt samfund

Det er også på Godsbanen, at du finder Institut for (X). Som i matematikken er x’et en variabel, som du selv kan være med til at bestemme, hvad står for. Her er nemlig tale om et kultur- og iværksætterkvarter, som har til formål at facilitere og fremme byens kulturliv samt kombinere kunsten og kulturen med erhvervslivet. En ‘dynamisk organisation’ og ‘et laboratorium for urbane eksperimenter’, som instituttet, der i dag har mere end 600 medlemmer og over 60 tilknyttede virksomheder og organisationer, kalder sig.

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland aarhus ø 1.jpg

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland aarhus ø 2.jpg

Betagende bygninger i Aarhus Ø

Hvis du er i Aarhus, og du blot har den mindste interesse for moderne arkitektur, er der et bestemt kvarter, du bliver nødt til at besøge: Aarhus Ø. På de tidligere industriarealer ud til havnefronten troner det ene arkitektoniske mesterværk sig op efter det andet, og vores Taycan Turbo S blender helt naturligt ind i de futuristiske bygningsværker. Området er under massiv udvikling, og visionen er at genskabe forbindelsen mellem byen og bugten med nye boligområder og uddannelsesinstitutioner og sågar en promenadestrækning.

Arkitekternes legeplads

Faktisk var det først i 2013, at dette område blev døbt Aarhus Ø, og navnet signalerer, at bydelen ligger øst for den eksisterende by – men også, at den i kraft af sin nærhed til vandet har karakter af en ø. Ikke mindst er den blevet legeplads for dygtige bygningsarkitekter, og Z-Huset, Navitas og Bjarke Ingels AArhus er eksempler på byens nye vartegn. Et af de mest ikoniske nyopførsler er dog uden tvivl Isbjerget, som rummer 210 lejligheder i forskellige størrelser og kan kendes på de karakteristiske 11 spidser og blå altaner. Efter at have fyldt vores smartphones med billeder af de betagende bygninger fra alle vinkler, hopper vi en tur i et af områdets andre spektakulære særpræg, Havnebadet!

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland porsche center aarhus 1.jpg

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland porsche center aarhus 2.jpg

Sidste pitstop: Porsche Center Aarhus

Aarhus er foruden kreative kvarterer, brostensbelagte gader og kunst og arkitektur i verdensklasse også hjemsted for Danmarks ene stor Porsche-forhandler, Porsche Center Aarhus. Her er åbent alle ugens dage – lige bortset fra lørdag – så vi beslutter os for at lægge vores sidste stop i byen dér. Dette giver os mulighed for at tage et kig på et udvalg de seneste modeller, mens vores Taycan Turbo S får ladet sit batteri op på en af de ladestationer, som naturligvis er tilgængelige på parkeringspladsen. Da Porsche Connect App’en på vores smartphone igen melder, at batteriet er ladet helt op, siger vi tak for kigget og sætter atter kursen mod København.

Tekst: Porsche Danmark
Foto: Ingmar Bötker

2020 08 porsche mag taycan tour de jylland slut.jpg

Galleri
Relaterede artikler

Tour de Nordsjælland: Porsche Taycan

Vi kørte gennem København en tidlig morgen og satte kursen mod Nordsjælland – og et besøg på et ganske særligt museum.

Læs mere

Rundt om Taycan: To års gratis serviceaftale

At køre en Taycan skal være en tryg fornøjelse, og som ejer af den første fuldt elektriske sportsvogn fra Porsche, får du nu to års gratis serviceaftale med i købet.

Læs mere

Rundt om Taycan: Opladning

Hvordan foregår det egentlig, når din Taycan spørger efter frisk power? Her er din guide til opladning.

Læs mere