21. oktober 2020

Hvordan foregår det egentlig, når din Taycan spørger efter frisk power? Her er din guide til opladning.

2020 10 porsche magasin rundt om taycan opladning billede 1.jpg

Først det tekniske

Taycan får sine kræfter fra sit store batteri, som forsyner bilens elmotorer med strøm. Udover standardbatteriet fås Taycan med Performancebatteri Plus, som, afhængig af model, giver en rækkevidde på helt op til 464 kilometer. Opladningen sker via én de to porte på hver side af bilens front. Både højre og venstre port kan anvendes til AC-opladning (vekselstrøm) på op til 11 kW (på 2021-modeller op til 22 kW), mens højre port anvendes til ekstra hurtig DC-opladning (jævnstrøm) med op til 270 kW. Opladningstiden afhænger af strømkilde og ladeeffekt – angivet i kilowatt (kW) – og spænder fra cirka ni timer til helt ned til 22,5 minutter (5% til 80% ved hurtigladning med 270 kW).

 

Opladning hjemme

Har du en garage, en indkørsel eller blot en fortovskant foran dit hus, kan du oplade din Taycan derhjemme. Dette kan gøres på to måder: Enten ved hjælp af den Porsche Mobile Charger, som følger med bilen, og som kan tilsluttes et kraftstik – eller ved at få monteret en ladeboks fra Porsche Danmarks samarbejdspartner, Clever. Fordelen ved en ladeboks fra Clever er, at den giver dig mulighed for at tegne et abonnement, så du kan oplade bilen både hjemme og ude til en fast månedlig pris. Med en ladeboks kan du lade med op til 11 kW, hvilket giver en opladningstid på omkring ni timer.

Opladning undervejs

Når du er på farten, og din Taycan har brug for strøm, kan du med fordel bruge Clevers net af offentlige ladestationer, som dækker hele Danmark. Tegner du et abonnement hos Clever, modtager du en ladebrik, som du bruger til at åbne ladestanderen og starte opladningen. Du forbinder din Taycan med standeren via et Type-2-ladekabel, som kan købes hos dit Porsche Center, og du kan overvåge opladningen via Porsche Connect-appen på din smartphone eller direkte på infotainment-displayet i bilen. Clever tilbyder både et abonnement, hvor du kun betaler for den mængde strøm, du bruger (Clever Go), samt et abonnement, som giver dig ubegrænset opladning til en fast månedlig pris (Clever Unlimited).

2020 10 porsche magasin rundt om taycan opladning billede 2.jpg

2020-10-porsche-magasin-rundt-om-taycan-opladning-clever.png

Ekstra hurtig opladning

Hvis din Taycan er udstyret med Performancebatteri Plus har du mulighed for endnu hurtigere opladning via DC-stikket i bilens højre side. Den ekstra kraftige ladeeffekt på op til 270 kW betyder, at du med blot fem minutters opladning kan opnå hele 100 kilometers ekstra rækkevidde – mens en fuld opladning fra fem til 80 procent tager helt ned til 22,5 minutter. Så kraftig en ladeeffekt opnår du på Ionitys netværk af lynladestationer, som findes langs de største trafikårer i Europa – og indtil videre syv steder i Danmark. Du kan altid søge efter en ladestander via navigationssystemet i din Taycan eller med Porsche Connect-appen. Du betaler i øvrigt en nedsat pris på hver eneste kilowatt, du lader hos Ionity med Porsche Charging Service.

Hvad er Porsche Charging Service?

Det er en nem måde at betale for din opladning. Udover Clever og Ionity findes der en række andre udbydere af opladning, og med Porsche Charging Service får du adgang til størstedelen af de offentligt tilgængelige ladestationer – både i Danmark og i flere andre europæiske lande. Dette betyder, at du, uanset udbyder, lader til en fast kW-pris, og blot modtager én samlet faktura på dit forbrug hver måned. Du tilmelder dig Porsche Charging Service via dit Porsche ID, og køber du en fabriksny Taycan, er abonnementet endda gratis de første tre år. Når dit abonnement er oprettet, modtager du et kort, som du kan anvende som betaling ved ladestanderen – og alternativt kan du bruge den elektroniske version af kortet, som du finder i Porsche Connect-appen.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Ingmar Bötker

Tank strøm hvor du vil

Der er flere forskellige udbydere af opladning, og i Danmark har Porsche valgt Clever som samarbejdspartner. Clever står bag Danmarks største og stærkeste net af ladestationer, og du har som ejer af en Porsche Taycan mulighed for at opnå fordelagtig abonnementspris på ubegrænset forbrug af strøm – både fra din hjemmelader og fra de offentlige ladestationer. Tilmelder du dig Porsche Charging Service kan du desuden anvende Ionity-netværkets Ultra Fast Charging-stationer, som tilbyder ekstra hurtig lynopladning. Her scanner du blot dit Porsche Charging Service-kort eller bruger Porsche Connect-appen for at åbne standeren – og får tilsendt en faktura på dit forbrug én gang om måneden. Porsche Charging Service kan også anvendes som betaling hos andre udbydere af opladning i både Danmark og resten af Europa.

2020 10 porsche magasin rundt om taycan opladning billede 3.jpg

Galleri
Relaterede artikler

Rundt om Taycan: Porsche Connect

Porsche Connect er din digitale butler, som forbinder dig med din bil og gør det endnu smartere at køre Taycan.

Læs mere

Porsche Taycan er den mest innovative bil i verden

Videnskaben har talt, og Porsche Taycan kan nu kaldes for den mest innovative bil i verden.

Læs mere

Rundt om Taycan: To års gratis serviceaftale

At køre en Taycan skal være en tryg fornøjelse, og som ejer af den første fuldt elektriske sportsvogn fra Porsche, får du nu to års gratis serviceaftale med i købet.

Læs mere