4. november 2020

Det nye modelår bringer en række nye, smarte features ind i den elektriske Taycan, som samtidig bliver endnu hurtigere i Turbo S-versionen.

2020 10 porsche magasin taycan 2021 billede 2.jpg

Hent nye funktioner trådløst

Porsche lancerede tidligere på året Functions on Demand (FoD), som gør det muligt at opgradere din Taycan med ekstraudstyr helt uden at besøge værkstedet. De nye funktionaliteter downloades nemlig via internettet, og dette kan endda gøres selv efter, du har specificeret og fået leveret din Taycan. Den første feature, som kunne hentes via FoD, var Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), og nu tilføjes en række yderligere FoD-funktioner: Servostyring Plus, Active Lane Keep Assist og Porsche InnoDrive. Alle funktionerne købes med dit Porsche ID via Porsche Connect Store, hvor udvalgte funktioner også kan anvendes på abonnementsbasis med månedlig betaling.

Hurtigere frem til destinationen

Porsche Intelligent Range Manager sørger i kombination med navigationssystemet for at du når hurtigere og mere komfortabelt frem til din destination ved at vælge alternative ruter med færre ladestop eller justere på forskellige strømforbrugende parametre. Servostyring Plus giver en mere direkte fornemmelse i styretøjet ved høje hastigheder samtidig med, at rattet føles lettere ved lavere hastigheder. Active Lane Keep Assist registrerer vejstriber sørger for at holde din Taycan i midten af kørebanen, mens Porsche InnoDrive tilpasser hastigheden til farttavler, sving, rundkørsler eller andre situationer forude, som kræver, at du sætter farten ned eller standser.

2020 10 porsche magasin taycan 2021 billede 1.jpg

Halvering af opladningstid

Udover de nye FoD-muligheder, er der også nyheder at finde i den opdaterede 2021-version af Taycan. Det er eksempelvis muligt at bestille det fabriksmonterede udstyr: Head-up-display i farver og en on-board-lader, som gør det muligt at lade med helt op til 22 kW med vekselstrøm, hvilket halverer opladningstiden i forhold til den standard 11 kW-lader. Det bliver samtidig også muligt at begrænse ladekapaciteten ved for eksempel lynladestationer, hvor du planlægger at holde en længere pause. Ved at sænke ladekapaciteten fra 270 til eksempelvis 200 kW, forlænger du nemlig batteriets levetid og reducerer effekttabet.

Smart opladning - hurtigere acceleration

2021-versionen af Taycan byder også på en ny Plug & Charge-funktion, som gør det endnu nemmere og hurtigere at tanke strøm fra eksempelvis Ionity-ladestationer. Nu kan du nemlig blot sætte ladestikket i din Taycan, hvorefter ladestationen automatisk identificerer bilen, påbegynder opladningen og selv håndterer betaling. Plug & Charge-funktionen fungerer allerede nu på Ionity-netværkets ladestationer i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Italien – og flere andre europæiske lande vil følge trop i begyndelsen af 2021. Og så er det naturligvis også værd at nævne, at 2021-versionen af Taycan desuden er blevet endnu kvikkere. Turbo S-varianten sprinter nu fra 0-200 kilometer i timen på 9,6 sekunder – det er 0,2 sekunder hurtigere end før.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche AG

2020 10 porsche magasin taycan 2021 billede 3.jpg

Relaterede artikler

Rundt om Taycan: Opladning

Hvordan foregår det egentlig, når din Taycan spørger efter frisk power? Her er din guide til opladning.

Læs mere

Porsche Taycan er den mest innovative bil i verden

Videnskaben har talt, og Porsche Taycan kan nu kaldes for den mest innovative bil i verden.

Læs mere

Tour de Aarhus: Porsche Taycan

Vi udforskede Smilets By i den elektriske Porsche Taycan Turbo S – med et par pitstop undervejs.

Læs mere