28. august 2020

Videnskaben har talt, og Porsche Taycan kan nu kaldes for den mest innovative bil i verden.

2020 08 porsche magasin taycan innovativ billede 1.jpg

Vinder blandt 250 nye bilmodeller

Porsche Taycan er verdens mest innovative bil. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport udarbejdet af Center of Automotive Management – et uafhængigt videnskabeligt institut med fokus på mobilitet ved University of Applied Sciences in tyske Bergisch Gladbach. Her har man siden 2005 undersøgt og analyseret banebrydende opfindelser hos bilproducenterne, og sammen med revisions- og rådgivningsselskabet PricewaterhouseCoopers uddeles årligt en pris til den bilmodel, som rummer flest innovative nyskabelser. I år har man undersøgt omkring 250 nye bilmodeller, og det blev altså den elektriske Porsche, som tog mest opmærksomhed.

 

13 nye opfindelser

Det er ikke færre end 27 forskellige features, som har fået eksperterne til at kåre Taycan til den mest innovative bilmodel på det globale marked. Desuden har man lagt vægt på, at der i hele 13 tilfælde er tale om opfindelser, som man ikke tidligere har set på en serieproduceret bil. Blandt disse er blandt andet modellens 800-volts-arkitektur, den to-trins gearkasse på bagakslen, den effektive energigenvinding med en rekuperationseffekt på helt op til 265 kilowatt – samt klassens laveste vindmodstandskoefficient.

Udtalelse fra CEO hos Porsche AG

“Kåringen er en fantastisk bekræftelse af den innovative styrke, som ligger i vores DNA samt den særlige pionérånd, som har kendetegnet Porsche siden mærkets oprindelse,” siger CEO hos Porsche AG, Oliver Blume. “Vi er glade for, at vores første fuldt elektriske sportsvogn så hurtigt har opnået anerkendelse verden over. Særligt fordi, at Taycan er en helt ny model, udviklet af et helt nyt team og bygget på en helt ny CO2-neutral fabrik. Vi er især glade for, at man har lagt vægt på bilens 800-volts-system, som giver ekstremt korte ladetider, samt den to-trins gearkasse, som er unik for Taycan, og som giver en lige så unik køreoplevelse.”

 

Tekst: Porsche Newsroom, Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche AG

2020 08 porsche magasin taycan innovativ billede 2.jpg

Relaterede artikler

Rundt om Taycan: Opladning

Hvordan foregår det egentlig, når din Taycan spørger efter frisk power? Her er din guide til opladning.

Læs mere

Rundt om Taycan: Nu endnu smartere. Og hurtigere.

Det nye modelår bringer en række nye, smarte features ind i den elektriske Taycan, som samtidig bliver endnu hurtigere i Turbo S-versionen.

Læs mere

Rundt om Taycan: To års gratis serviceaftale

At køre en Taycan skal være en tryg fornøjelse, og som ejer af den første fuldt elektriske sportsvogn fra Porsche, får du nu to års gratis serviceaftale med i købet.

Læs mere