18. september 2020

Siden 2018 har Hugo Boss designet det officielle teamtøj til Porsche Motorsport ­â€“ og det er et samarbejde, som faktisk går mange år tilbage.

2020 09 porsche magasin hugo boss billede 1.jpg

Made in Stuttgart

De udvikler vidt forskellige produkter, men når det gælder design, innovation og kravet om ypperlig kvalitet har modebrandet Hugo Boss og sportsvognsproducenten Porsche mange værdier tilfælles. Der er tilmed blot 40 kilometer mellem de to ikoners hovedkvarter, som begge ligger i Stuttgart-området i Baden-Württemberg – en region, som er kendt for at huse flere anerkendte virksomheder inden for tysk designindustri. Et samarbejde mellem de to producenter synes således oplagt, og sådan har det også været siden 2018, da Porsche og Hugo Boss indgik en flerårig aftale, som betyder, at tøjmærket ekviperer alle Porsche Motorsport-teams verden over – både på og udenfor racerbanen.

 

Ikoniske racerbiler

Men det er ikke første gang, Porsche og Hugo Boss knytter bånd. De to mærker har været forbundet siden begyndelsen af firserne, hvor Porsche stillede op i det berømte løb, 24-timers Le Mans, med tøjmærkets logo dekoreret på racerbilerne. Dette skete eksempelvis i 1981, hvor Walter Röhrl og Jürgen Barth stillede op i den franske klassiker i en fabrikssupporteret Porsche 944 LM og gennemførte det benhårde løb på en generel syvendeplads. To år senere blev alverdens Porsche-fans præsenteret for en legende i motorsportshistorien, da en Hugo Boss-dekoreret Porsche 956 trak opmærksomhed på Le Mans. Det var i øvrigt samme år, Porsches fabriksteam stillede op i Monte Carlo-rallyet i en ikonisk Hugo Boss-udgave af en 911.

Godt klædt på

I dag arbejder Porsche og Hugo Boss tættere sammen end nogensinde. Tøjfirmaet står således for design, udvikling og produktion af tøj til såvel fabrikkens egne motorsportsteams, kundeteams samt de mange fans verden over, som supporterer deres favoritracerbiler gennem den officielle merchandise-kollektion fra Porsche Motorsport. Hugo Boss står også for teamtøjet til Porsches fabriksteam i den innovative Formel E-klasse, som er den første fuldt elektriske motorsportsserie på topniveau – og endelig har de to brands lanceret en kollektion under navnet Porsche x BOSS Collection.

2020 09 porsche magasin hugo boss billede 2.jpg

Relaterede artikler

Heritage Design Edition: Tilbage til rødderne

911 Targa 4S Heritage Design Edition er skabt til de Porsche-entusiaster, der elsker halvtredserne og tresserne.

Læs mere

Tour de København: Porsche 911 Carrera S

Den seneste generation af Porsche 911 er både den kraftigste, hurtigste og mest digitale version af modellen, som kom til verden 1963. Vi tog den med rundt til steder i Københavnsområdet, som også byder på ikoner, historier og konstant udvikling.

Læs mere

Tour de Nordsjælland: Porsche Taycan

Vi kørte gennem København en tidlig morgen og satte kursen mod Nordsjælland – og et besøg på et ganske særligt museum.

Læs mere