28. september 2020

Porsche Esports Carrera Cup er det nye danske digitale motorsportsmesterskab for alle, som vil prøve chancen som virtuel racerkører. 40 hurtige deltagere skal kæmpe om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner.

2020 09 porsche magasin carrera cup billede 1.jpg

Den digitale Carrera Cup

Porsche Carrera Cup er en institution i international motorsport, og den berømte mærkeserie blev i foråret ført ind i den digitale tidsalder med den virtuelle udgave, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, hvor de traditionelle racerbiler er byttet ud med online-simulatorer. Interessen for den digitale motorsport har nået nye højder i 2020, og nu hopper Porsche Danmark med på bølgen ved at været ét af de første lande til at lancere en national udgave, Porsche Esports Carrera Cup Denmark.

En ny dansk liga

“Motorsport er en vigtig del af vores DNA, og vores brand hviler på en succesfuld racerhistorie, som går mere end 60 år tilbage. Samtidig er det vigtigt for os at kigge fremad og være med helt forrest i udviklingen, og derfor vi er stolte over at kunne præsentere en ny dansk liga indenfor den spirende digitale motorsport. Med Porsche Esports Carrera Cup Denmark går vi ind i et spændende voksende segment og vil kunne aktivere en spændende, yngre og mere tech-orienteret målgruppe,” lyder det fra PR & Marketing Manager hos Porsche Danmark, Peter Jurland.

2020 09 porsche magasin carrera cup billede 2.png

40 deltagere, 10 afdelinger

Porsche Esports Carrera Cup Denmark opstår i et samarbejde mellem Porsche Danmark og ESR Esport Racing, som er den førende promotor indenfor digitale motorsportsevents i Danmark. Mesterskabet bliver kørt over 10 afdelinger med start den 8. november og finale i april 2021. Det samlede felt på 40 deltagere vil blive udvalgt via en kvalifikationsrunde, som er åben for alle kørere med en iRacing-reglementeret C-licens. Mesterskabet vil, ligesom Porsche TAG Heuer Esports Supercup, blive afviklet på platformen iRacing, og der køres om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner, som fordeles mellem sæsonens tre bedst placerede kørere.

Følg med live på YouTube

“Ved at bygge Porsche Esports Carrera Cup Denmark op sammen med Esport Racing sikrer vi den mest professionelle afvikling af mesterskabet, så vi både opnår en spændende og underholdende racerserie for de mange fans, som vil kunne følge løbene live på YouTube – og samtidig et benhårdt og udfordrende mesterskab for kørerne. Vi har store forventninger til den nye serie og glæder os til, at de digitale racerbiler ruller til start,” lyder det fra Peter Jurland.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: ESR

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Porsche Esports Carrera Cup Denmark er det officielle danske digitale motorsportsmesterskab under Dansk Automobil Sports Union og Danmarks Idræts Forbund. Mesterskabet organiseres af Esport Racing, som er den førende promotor indenfor digitale motorsportsevents i Danmark. Feltet tæller 40 kørere, som tilmeldes via en åben kvalifikationsrunde. Deltagelse i Porsche Esports Carrera Cup kræver iRacing-reglementeret C-licens, og der dystes om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner. Alle løb transmitteres live på YouTube med danske kommentatorer. Banerne offentliggøres, når man tilslutter sig serveren på løbsdagen.

Nyt digitalt mesterskb

Vil du prøve chancen som virtuel racerkører?
Relaterede artikler

Anden afdeling af Porsche Esports Carrera Cup: Dueller og nærkampe i Texas

Anden afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark fandt sted på den virtuelle udgave af Circuit of The Americas, hvor der igen ikke blev sparet på underholdningen.

Læs mere

Sæsonpremiere på Porsche Esports Carrera Cup: Masser af action på Spa-Francorchamps

Første afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark blev skudt i gang med et brag, og der blev kørt tæt i kampene om sejrene på den virtuelle udgave af Spa-Francorchamps.

Læs mere

Porsche Danmark Esports Team klar til kamp

Fire hurtige profiler skal repræsentere Porsche Danmark i Esports Carrera Cup hvor nationens 40 hurtigste kørere skal kæmpe om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner.

Læs mere