1. juli 2020

Porsche Connect er din digitale butler, som forbinder dig med din bil og gør det endnu smartere at køre Taycan.

Hvad er Porsche Connect?

Porsche Connect er din elektroniske hjælper, som gør det endnu smartere at køre den nye Taycan. Selve appen, Porsche Connect App, er gratis at downloade, og du forbinder din Taycan med din smartphone ved hjælp af et Porsche ID, som er din unikke nøgle til det digitale Porsche univers, My Porsche. Har du købt din bil hos et Porsche Center, får du automatisk tilsendt mail med informationer – og ellers kan du altid få hjælp hos dit Porsche Center.

Gratis de første tre år

Når du har registreret dig, giver My Porsche dig et overblik over de tjenester, som du har til rådighed og kan aktivere. Tjenesterne skal som udgangspunkt tilkøbes i Porsche Connect Store – eksempelvis Porsche Intelligent Range Manager, som optimerer den elektriske rækkevidde ved at justere på klimaanlæg, hastighed og andre parametre. Men der er også en række tjenester, som er gratis i en periode, så du kan prøve dem, før du beslutter dig for at købe. Porsche Connect er eksempelvis gratis de første tre år.

Al den musik, du kan tænke dig

Et eksempel på nogle af de mange underholdningstjenester, som du finder i Porsches digitale univers, er Apple Music. Du kender måske allerede appen fra din smartphone, og i Taycan fungerer den lige så intelligent og intuitivt. Med Apple Music får du nemlig adgang til mere end 50 millioner musiknumre, som streames helt uden reklamer – og du kan sammensætte playlister, ligesom appen også selv finder ny musik til dig på baggrund af dine favoritnumre. Apple Music er gratis i op til seks måneder for alle, som har købt en Porsche Taycan.

Endnu nemmere navigation

Af de mere praktiske tjenester giver Porsche Connect også mulighed for at planlægge køreture på forhånd. Det kan eksempelvis være et møde, som du har lagt ind i din kalender med en given adresse – og som du med et tryk på din smartphone blot overfører til bilen, når du sætter dig til rette i sædet. I samme sekund, du overfører destinationen til bilens navigationssystem, beregner din Taycan straks den optimale rute. Dette sker samtidig ud fra data om den pågældende trafiksituation, som bilen selv henter fra internettet. Bilens batteriniveau og eventuelle behov for opladning undervejs, indgår også i beregningen af den hurtigste rute.

Tal til din Taycan

Og skulle du undervejs have behov for at ændre på noget – det kan være rutevejledningen, musikken eller klimaanlæggets temperering af kabinen – så kan du også gøre dét helt uden at flytte hænderne fra rattet. Med Porsche Connect følger får du nemlig også Voice Pilot, som betyder, at bilen ganske enkelt reagerer på din stemme. Denne tjeneste kræver dog, at du indstiller bilens systemsprog til engelsk, tysk eller ét af de andre udvalgte sprog – men så kan du til gengæld også sige “Hey Porsche” og bede navigationssystemet om at finde det nærmeste kaffestop, ligesom du kan bede radioen om at skifte kanal. En enkelt talekommando får også klimaanlægget til at hæve eller sænke temperaturen i kabinen.

Styr den med din telefon

Og så kan du tilmed styre en hel del af funktionerne i din Taycan helt uden at være i nærheden af bilen. Med Remote Services, som også er en del af Porsche Connect, kan du nemlig fjernstyre bilen med appen, uanset hvor du befinder dig i verden. Du kan eksempelvis åbne og lukke ruderne (eller tjekke, om du fik det gjort, inden du forlod bilen), ligesom du kan låse dørene op og give andre adgang til bilen.

Du kan også tjekke bilens status – eksempelvis hvor meget strøm, der er tilbage på batteriet, eller hvor den holder parkeret – og du kan aktivere klimaanlægget, så kabinen er opvarmet eller afkølet, allerede når du sætter dig ind. Remote Services byder i det hele taget på et væld af funktioner, som gør det nemt – og smart – hele tiden at holde styr på din Taycan.

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Ingmar Bötker

Endnu mere digital

Med Porsche Connect bliver oplevelsen af den første fuldt elektriske sportsvogn fra Porsche endnu mere digital. Porsche Connect er din elektroniske hjælper, som blandt andet gør det muligt at overvåge og fjernstyre udvalgte funktioner på din Taycan via din smartphone, uanset hvor du befinder dig. Med Porsche Connect appen forbundet til bilen tager du bogstaveligt talt din Taycan med i lommen, når du forlader den. Tjek batteriniveau og rækkevidde, lås dørene, rul vinduerne op eller ned – og meget mere. Porsche Connect giver dig også adgang til millioner af musiknumre via Apple Music, optimerer din rækkevidde på langturen – og gør det muligt at planlægge en længere rejse på forhånd og overføre den til bilens navigationsanlæg med et fingertryk.

Galleri
Relaterede artikler

Porsche Taycan er den mest innovative bil i verden

Videnskaben har talt, og Porsche Taycan kan nu kaldes for den mest innovative bil i verden.

Læs mere

Rundt om Taycan: Nu endnu smartere. Og hurtigere.

Det nye modelår bringer en række nye, smarte features ind i den elektriske Taycan, som samtidig bliver endnu hurtigere i Turbo S-versionen.

Læs mere

Rundt om Taycan: Opladning

Hvordan foregår det egentlig, når din Taycan spørger efter frisk power? Her er din guide til opladning.

Læs mere