29. november 2021

Lasse Bak tog mesterskabsføringen efter sæsonpremieren på Porsche Esports Carrera Cup Denmark, som blev afviklet på den virtuelle udgave af Nürburgring.

Den tyske Formel-1 bane

Det blev Nürburgring, som lagde virtuel asfalt til sæsonpremieren på Porsche Esports Carrera Cup Denmark, og i TV 2 SPORT-studiet var der enighed om, at den tyske Formel 1-bane ikke var noget dumt valg. “Nürburgring er en underholdende bane, både for kørerne og for tilskuerne,” lød det fra motorsportskommentator Jens Winther, som blev bakket op af den tidligere vinder af VM-serien FIA World Endurance Championship samt 24-timers Le Mans, Nicki Thiim. “Det er en fantastisk fed bane, blandt andet fordi, at den byder på store højdeforskelle og udfordrende chikaner,” lød det fra racerkøreren, som har kørt adskillige løb på den virkelige bane. Det var med andre ord en bane for eksperterne, som åbnede 2021/2022-udgaven af det officielle danske mesterskab i digital motorsport. Mesterskabet bliver igen dækket af TV 2 SPORT, hvor livestudiet styres af Ulrik Jönsson, og der kæmpes for andet år i træk om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner. Til forskel fra tidligere skal kørerne imidlertid stille op som hold á to kørere, hver især med en teamchef tilknyttet. I alt stiller 12 hold og dermed 24 kørere op til den nye sæson af Porsche Esports Carrera Cup Denmark – og premieren på den tyske Formel 1-bane tyder på, at de hurtigste profiler fra sidste sæson får kamp til stregen.

 

Løb 1

Det var Lasse Bak (FYRA SimSport), som tog pole position efter en stærk kvalifikation, hvor teamkammeraterne Martin Christensen og den regerende mester, Mikkel Gade, fulgte trop som henholdsvis P2 og P3. At der var tale om en ultra tæt kvalifikation blev understreget af, at der var under 1,4 sekunder mellem de første 22 biler. Det store felt kom godt afsted, da lamperne omsider slukkede og markerede starten på sæsonens første løb, og bortset fra en kontakt mellem Markus Søholm (Tronsøskolen Esport) og Mathias Dall (VG Racing Apex Academy), kom det 24 biler store felt godt igennem de første sving. Det viste sig hurtigt at være de tre FYRA SimSport-kørere, som var bedst flyvende og hurtigt lagde afstand til resten af trafikken. Det 25 minutter lange ræs bød på tæt kørsel og enkelte situationer, blandt andet da Bastian Buus (Porsche Danmark Esport) missede en chikane og måtte lade sig falde flere pladser tilbage som straf, mens der med godt 10 minutters kørsel igen opstod en spændende kamp om fjerdepladsen mellem Kevin Nielsen (FYRA SimSport), Mathias Jensen (VG Racing Esport Team) og teamkammeraterne Anton Güllich og Rasmus Busk (Odense Gokart Hal). Bak, Christensen og Gade kunne ingen dog stoppe, og det endte da også med en 1-2-3-sejr for det tre teamkammerater fra FYRA SimSport – endda med mere end 15 sekunders afstand ned til resten af feltet.

Løb 2

Med så solidt et forspring fra FYRA-kørerne var der lagt op til et spændende ræs i andet løb, hvor de 12 bedst placerede som sædvanlig skulle starte i omvendt rækkefølge. Især den regerende mester, Mikkel Gade, viste sig fra sin allerbedste side og hentede tre placeringer på første omgang, mens Lasse Bak og Michael Christensen havde sværere ved at kæmpe sig frem i trafikken. Især sidstnævnte fik udfordringer, da han undervejs måtte acceptere en slowdown-straf, og måtte lade sig falde tilbage i feltet. Marcus Jensen (P1 Esport) måtte en tur af banen efter kontakt med Asger Radsted (VG Racing Apex Academy) og måtte herefter indkassere en straf for usikker returnering til banen. Som løbet skred frem, lykkedes det for Mikkel Gade (FYRA SimSport) at kæmpe sig frem til en femteplads med teamkammeraterne Bak og Christensen i hælene, men måtte her se sig udfordret af Bastian Buus (Porsche Dammark Esport), der effektivt forsvarede sin fjerdeplads. Først over målstregen blev derfor Casper Lund og teamkammeraten Malte Ebdrup (P1 Esport), mens de to Porsche Danmark Esport-kørere Frederik Kjeldgaard Jørgensen og Bastian Buus slutter på en fjerde- og femteplads, efterfulgte af Gade, Bak og Christensen.

 

Lasse Bak tager føringen

Takket være stålsikker kørsel uden de store farlige sats lykkedes det for Lasse Bak (FYRA SimSport) at tage føringen i mesterskabet efter sæsonens første afdeling af Porsche Esport Carrera Cup Denmark. Casper Lund (P1 Esport) tog med sin syvendeplads og en sejr en flot andenplads, mens Martin Christensen og Mikkel Gade (FYRA SimSport) indtager en fortsat tredje- og fjerdeplads. Næste afdeling af Porsche Esport Carrera Cup Denmark afvikles på den virtuelle udgave af italienske Imola mandag den 29. november og sendes på TV 2 SPORT fra klokken 19.30.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Esport Racing
Video: Field Production

 

Galleri
Relaterede artikler

Porsche Esports Carrera Cup Denmark: Jagten på Danmarks hurtigste esportkører er gået ind

Hvem er Danmarks hurtigste racerkører i den virtuelle verden? Landets hurtigste esportkørere skal igen konkurrere om den prestigefulde titel og en præmiesum på 100.000 kroner i den nye sæson af Porsche Esports Carrera Cup Denmark.

Læs mere

Bliv klogere på digital motorsport: Tips og gode råd

I den digitale motorsport er du tættere på virkeligheden end du tror, og i simulatoren gælder de samme basale teknikker, som i den virkelige racerbil. Her er fire forskellige tips og input, som gør dig hurtigere.

Læs mere

Finalen i Porsche Esports Carrera Cup: Mikkel Gade sikrede mesterskabet på Hockenheim

De blev til dobbelt løbssejr og mesterskabstriumf i et brag af en finale i Porsche Esports Carrera Cup, som blev afviklet på i Østre Gasværk på Østerbro i København.

Læs mere