24. januar 2022

Forventningerne til et dramatisk ræs blev i allerhøjeste grad indfriet, da fjerde afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark blev afviklet på Daytona International Speedway.

Vær hurtig – og smart

Daytona International Speedway lagde virtuel asfalt til 2021/2022-sæsonens fjerde afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark. Og forventningerne til et vildt ræs, blev så absolut indfriet – dog uden at flytte rundt i toppen af mesterskabsstillingen. “Det særlige ved Daytona er, at tre fjerdedele af banen er en ovalbane med fuld gas, hvilket giver ekstreme muligheder for at slipstreame – altså udnytte hullet i luften til at indhente dine konkurrenter. Det kan være en ulempe at være forrest, hvilket betyder, at din taktik skal være anderledes end normalt. Det handler faktisk mere om at være smart end at være hurtig,” lød det fra racerkører Mikkel Jensen, som sammen med motorsportskommentator Jens Winther udgjorde ekspertholdet i livestudiet hos TV 2 SPORT. Kort tid inden løbet var Daytona-banen imidlertid blev ændret på en række punkter af iRacing-platformen, hvilket til dels nulstillede kørernes mange timers træning. “Sådan foregår det også i den virkelige verden. Opdateringerne skyldes, at den fysiske Daytona-bane netop er opdateret som optakt til 24-timersløbet senere på måneden. Sådan nogle ændringer i sidste øjeblik lægger kun op til endnu mere spænding, og måske kan nogle af de kørere, som vi ikke normalt ser i toppen, pludselig gøre sig gældende,” lød det fra Mikkel Jensen. Og han fik ret.

 

Løb 1

Efter en spændende kvalifikation, hvor de tre hurtigste i mesterskabsstillingen ikke formåede at placere sig på de forreste startpositioner – Mikkel Gade (FYRA SimSport) kunne netop klemme sig ind på en fjerdeplads, mens den mesterskabsførende Lasse Bak (Team Flexlease.nu by FYRA) måtte nøjes med en 14. plads og Martin Christensen (Team Flexlease.nu by FYRA) en ottendeplads – var det i stedet Lucas Daugaard (VG Racing Apex Academy) og Marcus Jensen (P1 Esport) som sikrede forreste række til første løb på Daytona. Daugaard havde dog en udfordrende start, og Mikkel Gade nappede andenpladsen allerede inden første sving. Allerede på løbets anden omgang opstod der dramatik, da Malte Ebdrup (P1 Esport) snurrede rundt og skabte trafikprop med en række crashes til følge. Og mens især Marcus Jensen, Lasse Daugaard og Mikkel Gade kæmpede løs om føringen, blev der generelt gået til den længere nede i feltet. Bastian Buus (Porsche Danmark Esport) var eksempelvis flyvende og havde kørt sig op fra en 13. plads til en andenplads i anden halvdel af løbet, da han måtte indkassere en straf for påkørsel af en konkurrent. I mellemtiden var både Lasse Bak og Martin Christensen kommet helt op i toppen af feltet, og Bak var kortvarigt førende på sidste omgang, men en snu Lasse Daugaard formåede alligevel at slipstreame sig til en utrolig tæt sejr. Således vandt Daugaard løbet med blot 0,004 sekund foran Lasse Bak, mens Martin Christensen, som sikrede sig løbets hurtigste omgangstid, sluttede på tredjepladsen – kun 0,013 sekund efter vinderen.

Løb 2

Da de 10 forreste placeringer på startgridden i afdelingens andet løb traditionelt lines op i omvendt rækkefølge ud fra første løbsresultat, var det teamkammeraterne Louie Stockfleth og Michael Pedersen (Global Car Leasing) samt Rasmus Busk (Odense Gokart Hal), som skulle starte henholdsvis P1, P2 og P3. Allerede i første sving var der dog skiftetid, da Kevin Nielsen (FYRA SimSport) snuppede føringen, mens Mikkel Gade også var flyvende og tog andenpladsen på vej ind på anden omgang – og sikrede føringen på tredje. Martin Christensen måtte imidlertid en tur gennem pitten som straf for at have ramt en konkurrent. Bedre gik det for teamkammeraten Lasse Bak, som på niende omgang havde præsteret at have vekslet sin niendeplads på startgridden til en føring i løbet. Der blev igen kørt utroligt tæt – kun 0,6 sekund mellem de første fem biler på 10. omgang – og visse kørere slap heller ikke fra boksekampene uden straffe. Således måtte en ellers lynhurtig Bastian Buus igen en tur gennem pitlane, mens teamkammeraten Frederik Kjeldgaard måtte bakke to positioner som straf for en påkørsel. Afslutningen på løbet endte tilmed med at blive en utrolig intens affære. Lasse Bak var igen førende ved udgangen af busstop-chikanen, men endte alligevel helt uden for podiet, da han blev overhalet af både Kevin Nielsen, Mikkel Gade og Lucas Daugaard, som slipstreamede sig til henholdsvis en sejr, en anden- og en tredjeplads. Nielsen og Gade i øvrigt i knusende tæt fight med under én tusindedel af et sekunds gap over målstregen!

 

Christensen mister terræn

Mens fjerde afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark altså bød på en overraskelse i form af Lucas Daugaard, som efter aftenens stærke resultater løftede sig fra en 15. til en 10. plads i mesterskabsstillingen, var der ingen udskiftninger i toppen af feltet. Midtvejs i mesterskabet er Lasse Bak stadig førende, mens sidste års danmarksmester, Mikkel Gade, holder andenpladsen – dog med kortere afstand end før. Martin Christensen havde til gengæld et katastrofalt andet løb, hvilket bevirker, at han mister terræn. Christensen bevarer sin tredjeplads, men Casper Lund og Kevin Nielsen på fjerde- og femtepladsen begynder nu at komme tæt på. Næste afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark afvikles på den virtuelle udgave af amerikanske Road Atlanta tirsdag den 1. februar og sendes på TV 2 SPORT fra klokken 20.30.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Esport Racing
Video: Field Production

 

Galleri
Relaterede artikler

Tredje afdeling af Porsche Esports Carrera Cup: Actionfyldt stemning på Spa-Francorchamps

Lasse Bak forsvarede sin mesterskabsføring i tredje afdeling af det digitale motorsportsmesterskab, hvor Mikkel Gade dog var den store pointvinder i to dramatiske løb på Spa-Francorchamps.

Læs mere

Anden afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark: Dramatik og action på Imola

Der kom nye udfordrere i toppen af mesterskabsstillingen efter en spændende runde på Imola, hvor Lasse Bak bevarede føringen, mens især Bastian Buus imponerende med iskold kørsel.

Læs mere

Sæsonpremiere på Porsche Esports Carrera Cup Denmark: Sikkert ræs på Nürburgring

Lasse Bak tog mesterskabsføringen efter sæsonpremieren på Porsche Esports Carrera Cup Denmark, som blev afviklet på den virtuelle udgave af Nürburgring.

Læs mere