15. december 2020

Mesterskabsstillingen i den virtuelle udgave af Porsche Carrera Cup Denmark blev intensiveret i tredje afdeling på Monza, som bød på en dramatisk afslutning.

2020 12 porsche magasin pecc afd 3 billede 1.jpg

En populær klassiker

Monza er en af de mest elskede europæiske racerbaner, og det sendte uden tvivl armene i vejret hos kørerne, da det blev offentliggjort, at den virtuelle version af den italienske Formel 1-bane skulle lægge asfalt til tredje afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark søndag den 6. december. Som ekspertkommentator Jesper Carlsen forklarede under opvarmningen, så er Monza en af de helt klassiske racerbaner, som med sine begrænsede afkørselsmuligheder giver kontant afregning, hvis man oversatser. En af banens mest spektakulære steder finder du i første sving efter start-mål-langsiden, hvor der især er trængsel lige efter de røde lamper slukkes – og derefter følger en perlerække af lange, lige stræk, afbrudt af hurtige, udfordrende sving.

Første løb

Efter en udfordrende anden afdeling på Circuit of The Americas i Texas var Lasse Bak (Williams Esport), igen flyvende under kvalifikationen til Monza-løbet, hvor den regerende danmarksmester sikrede pole til søndagens første løb. Det var også Bak, som tog starten, mens resten af det 40 biler store Carrera Cup-felt fulgte nydeligt med gennem første sving uden crashes. Marcus Jensen (Team Redline) kom ikke optimalt fra start og måtte straks afgive sin andenplads til Martin Christensen (Williams Esport), hvorefter der opstod en underholdende kamp mellem de to – hvilket Bak blot udnyttede til at skabe sig et endnu større forspring. Kampen mellem Jensen og Christensen sluttede imidlertid, da de to biler fik kontakt, hvilket sendte Jensen ned i rækkerne. Slutteligt kunne Lasse Bak køre sikkert forbi det ternede flag på en førsteplads, forfulgt af Martin Christensen – som dommerne dog valgte at tildele en tidsstraf på fem sekunder for nærkontakten med Marcus Jensen – mens Andreas Jochimsen sikrede sig tredjepladsen.

2020 12 porsche magasin pecc afd 3 billede 2.jpg

Andet løb

I søndagens andet løb på Monza udgjorde den første del af startgridden de 10 bedst placerede biler fra første løb, linet op i omvendt rækkefølge. Det var således Mathias Dall (VG Racing eSport J.D.), der sammen med Anton Güllich (HM Engineering) indtog forreste række, men kampen mellem de to sluttede allerede på anden omgang med et sammenstød i nedbremsningen efter start-mål-langsiden. Herefter blev føringen overtaget af Frederik Kjeldgaard Jørgensen (Porsche Danmark Esport Team Red), som snart blev indhentet af en ekstrem hurtig Lasse Bak, der havde kørt sig op gennem trafikken fra en 10. plads. Det blev dog Marcus Jensen, som endte med at overhale både Bak og Jørgensen, hvorefter en underholdende kamp om førstepladsen udspillede sig mellem Lasse Bak og Marcus Jensen. Også denne duel endte fatalt, da Bak forsøgte at gå udenom Jensen i allersidste sving inden det ternede flag, hvilket endte med en afkørsel for begge kørere. Det lykkedes for Bak at vende tilbage på banen igen med en skadet bil, men kun for at blive overhalet af Martin Christensen, som altså dermed vekslede sin tredjeplads til en sejr i løbets allersidste sekunder.

Tæt kamp i mesterskabsstillingen

Den dramatiske afslutning og Martin Christensens overraskende sejr betød, at de førende i stillingen efter tredje afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark nu ligger endnu tættere med blot to point mellem Marcus Jensen (722 point) og Martin Christensen (720 point). Tredjepladsen indtages af Mikkel Gade (Vendaval Simracing) med 629 point, skarpt forfulgt af Frederik Kjeldgaard Jørgensen med 627 point. Næste afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark afvikles den 20. december.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: ESR; Video: Lars Ege, Field Production

2020 12 porsche magasin pecc afd 3 billede 3.jpg

Video: Tredje afdeling af Porsche Esports Carrera Cup

Trejde afdeling bød på en dramatisk afslutning – se highlights fra løbet i videoen her!
Galleri
Relaterede artikler

Anden afdeling af Porsche Esports Carrera Cup: Dueller og nærkampe i Texas

Anden afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark fandt sted på den virtuelle udgave af Circuit of The Americas, hvor der igen ikke blev sparet på underholdningen.

Læs mere

Sæsonpremiere på Porsche Esports Carrera Cup: Masser af action på Spa-Francorchamps

Første afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark blev skudt i gang med et brag, og der blev kørt tæt i kampene om sejrene på den virtuelle udgave af Spa-Francorchamps.

Læs mere

Porsche Danmark Esports Team klar til kamp

Fire hurtige profiler skal repræsentere Porsche Danmark i Esports Carrera Cup hvor nationens 40 hurtigste kørere skal kæmpe om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner.

Læs mere