5. maj 2021

Bastian Buus sikrede to stærke ottendepladser i sæsonpremieren på Porsche Carrera Cup Deutschland, som blev afviklet på belgiske Spa-Francorchamps.

2021 05 porsche magasin bastian buus pccd afd 1 billede 01.jpg

2021 05 porsche magasin bastian buus pccd afd 1 billede 02.jpg

Bastian Buus: Tilfreds med resultaterne

Det blev en stærk 2021-debut for den danske Porsche-kører Bastian Buus, som sikrede sig to ottendepladser i premieren på Porsche Carrera Cup Deutschland, der blev afviklet i Store Bededagsferien på belgiske Spa-Francorchamps. Den 17-årige racerkører fra Kolding, som sidste år vandt det europæiske GT4-mesterskab, var endda hurtigste rookie i det ene af sæsonåbnerens to løb, som havde deltagelse af hele 29 biler.

“Jeg er meget tilfreds med resultaterne, selvom vi faktisk havde forventet endnu bedre placeringer efter vores testprogram tidligere på foråret. Vi havde imidlertid udfordringer med at finde det helt rigtige setup på Spa-Francorchamps, især under kvalifikationen, hvor jeg var lidt ærgerlig over at slutte midt i feltet. Heldigvis lykkedes det mig at finde rytmen under løbene og avancere til to ottendepladser, hvor den ene sikrede mig den bedste placering blandt årets debutanter,” lyder det fra Bastian Buus.

Ærgerlig straf kostede point

Det var imidlertid en streg i regningen, at Bastian Buus efter det ene af weekendens to løb måtte afgive sin placering, da hans Porsche 911 GT3 Cup-racer blev fundet ét kilo for let ved kontrolvejningen. Således måtte danskeren skuffet vinke farvel til en god del af de point, som ellers skulle have været med til at nå målet om at slutte sæsonen som bedste rookie.

– Det var møgærgerligt. Men mere er der egentlig ikke at sige om det. Vi arbejder som ét fælles team, og der vil ske fejl undervejs. Vi taber sammen, og vi vinder sammen. Og det kunne lige så godt have været mig, som begik en fejl ude på banen. Det er selvfølgelig træls at tænke på, at jeg kunne have haft en føring i rookie-mesterskabet og være på syvendepladsen i det samlede mesterskab. Men der er ikke andet for end at kigge fremad og kæmpe ekstra hårdt næste gang.

Næste opgave for Bastian Buus og Allied-Racing-teamet bliver anden afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afvikles den 14.-16. maj på tyske Oschersleben.


Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche

2021 05 porsche magasin bastian buus pccd afd 1 billede 03.jpg

2021 05 porsche magasin bastian buus pccd afd 1 billede 04.jpg

Relaterede artikler

Nu skal Bastian i kamp mod de hurtigste

Den kun 17-årige Bastian Buus står overfor sit livs udfordring, når han skal forsøge at vinde den tyske Porsche Carrera Cup, som anses for at være den hårdeste i verden.

Læs mere

17 år og helt suveræn: Bastian Buus er europamester i GT4

Den unge danske Porsche-kører Bastian Buus har som en af de yngste kørere nogensinde kørt sig til et mesterskab i den europæiske GT4-serie.

Læs mere

Bastian Buus dominerer det europæiske GT4-mesterskab

Den 17-årige danske Porsche-rookie er flyvende i GT4 European Series, hvor han nu fører mesterskabet efter en suveræn kørsel i tredje afdeling på Nürburgring.

Læs mere