1. september 2021

Den fuldt elektriske Taycan og Taycan Cross Turismo vil fra september være udstyret med nye smarte løsninger og forbedringer, som optimerer oplevelsen.

Længere rækkevidde i praksis

Den opdaterede Taycan og Taycan Cross Turismo fremstår med de samme forbrugstal (WLTP) som tidligere, men i daglig praksis vil rækkevidden, takket være en række teknologiske forbedringer, opleves som endnu længere. For eksempel er forreste elmotor i udgaverne med firehjulstræk nu stort set frakoblet i køreprogrammerne Normal og Range. Desuden er drivlinjen også helt frakoblet trækakslerne, når bilen coaster eller står helt stille, og denne friløbsfunktion reducerer således træktab. En funktion, som naturligvis reagerer inden for millisekunder, når du anmoder om mere power. Den termiske styring af batteri er også blevet yderligere forbedret. Med Turbo Charging Planner kan højspændingsbatteriet i Taycan og Taycan Cross Turismo således opvarmes til en højere temperatur end tidligere, hvilket giver mulighed for hurtigere opladning, samt et endnu højere opladningsniveau.

 

Remote Park Assist: remote control parking

Med den nye Remote Park Assist er det nu også muligt at parkere din Taycan eller Taycan Cross Turismo uden selv at sidde bag rattet. Takket være Porsche Connect-appen på din smartphone kan du nemlig fjernstyre den elektriske Porsche ind i snævre parkeringsbåse. Teknologien bruger bilens sensorer og kameraer til at scanne, om der er plads på en den pågældende parkeringsplads – og hvis det er tilfældet, kan du starte parkeringsprocessen og stige ud af bilen. Du holder derefter blot touch-knappen nede på Porsche Connect-appens interface på din smartphone, hvorefter systemet helt overtager styringen af bilen og parkerer den på plads. Slipper du knappen, afbrydes parkeringsprocessen straks.

Nu også til Android-telefoner

Både Taycan og Taycan Cross Turismo har fra modellernes lancering været udstyret med sjette generation af Porsches infotainmentsystem, Porsche Communication Management (PCM), som blandt andet har budt på Apple CarPlay og nem integration af eksempelvis Apple Music og Apple Podcast. Med de opdaterede modeller følger nu også Android Auto, som altså betyder, at alle smartphones med Google Android nu også supporteres. Af andre forbedringer i infotainmentsystemet kan nævnes den optimerede Voice Pilot-stemmestyring og et endnu hurtigere navigationssystem. Selv layoutet er også ændret og viser nu fem undermenuer i stedet for tre på den venstre side af centraldisplayet, ligesom ikonerne desuden kan arrangeres, som du har lyst.

 

Nye farver på kortet

Endelig er der også kommet endnu flere farver på kortet. Udover de 17 forskellige standardfarver er det nu også muligt at få din Taycan eller Taycan Cross Turismo lakeret i 65 nye Paint to Sample-farver – en del af Porsche Exclusive Manufaktur – så som Moonlight Blue Metallic, Acid Green og en ikonisk kending fra halvfemsernes 911-program: Rubystar. Ønsker du noget helt unikt, er det stadig også muligt med Paint to Sample Plus, som giver dig fri mulighed for, i samarbejde med Porsche Exclusive Manufaktur, at finde din helt personlige kulør.

 

Tekst: Porsche Newsroom, Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche AG

Galleri
Relaterede artikler

Taycan Cross Turismo: Get off the road

Mere offroad, mere eventyr. Taycan Cross Turismo er det nye medlem i familien af fuldt elektriske modeller fra Porsche.

Læs mere

Den elektriske Porsche Macan er på vej

De første prototyper af den kommende elektriske Macan er nu sluppet ud af porten hos Porsches udviklingscenter i Weissach.

Læs mere

Panamera 4 E-Hybrid: Grøn omstilling i overhalingssporet

Med den nye Porsche Panamera 4 E-Hybrid kombinerer du 462 hestekræfter med muligheden for at køre på ren el i helt op til 56 kilometer.

Læs mere