24. juli 2020

Han har vundet de største racerløb i verden plus et verdensmesterskab. Og så er Michael Christensen ikke engang fyldt 30 år. Vi har besøgt den hurtige dansker, som finder ro i sit hjem i London.

Basen i London

En politibil med blink og sirene kører ned gennem gaden. Forfulgt af en sort limousine med det amerikanske flag på fronten. “Jeg tror, at naboerne får gæster nu,” smiler Michael Christensen. Den 29-årige danske Porsche-fabrikskører står på sin altan og peger på en spektakulær bygning. “Lige dér ligger den amerikanske ambassade. Så der er helt sikkert farligere steder at bo end her,” griner han. Christensen, som er forsvarende mester i World Endurance Championship og tidligere vinder af 24-timersløbet på Le Mans, 24-timersløbet på Daytona og 12-timersløbet på Sebring, har boet i London siden 2019. Hans 50 kvadratmeter store lejlighed ligger i en helt ny og moderne ejendom lige ved siden at det amerikanske konsulat. Foran bygningen flyder Themsen, og bagved er der direkte forbindelse til Heathrow-lufthavnen via undergrundstoget, London Underground. At komme fra sin lejlighed til check-in-pulten i afgangshallen er for Michael et spørgsmål om minutter.

 

Har brug for overblik

“Området her er perfekt til mig. Det meget svært at finde steder som disse i London,” fortæller racerkøreren. Før han bosatte sig i London, tilbragte Michael Christensen fem år i Wien. Han flyttede til den østrigske hovedstad, da det i 2014 lykkedes ham at indgå den drømmekontrakt, som gjorde ham til fabrikskører hos Porsche Motorsport. Indtil da havde han faktisk boet hjemme hos sine forældre i Greve syd for København, for mere var der ganske enkelt ikke råd til, mens den hurtige dansker kæmpede for sit mål om at kunne leve af motorsporten. “Jeg opdagede noget om mig selv, mens jeg boede i Wien,” fortæller danskeren. “Jeg var så heldig at finde en lejlighed med en fantastisk udsigt, og dér gik det op for mig, hvor vigtigt det er for mig at have et godt overblik.”

Fan af stilhed

Og overblik er absolut hvad bygningen i Nine Elms-området i London giver Michael. Fra sin altan kan han spejde ud over finansdistriktets skyline. Og for den hurtige racerkører er der en ekstra bonus. “Når jeg lukker vinduerne og trækker altandøren til, er her helt stille,” siger han. “Jeg har danske venner, som har boet i London i mange år, og ved at besøge dem har jeg lært de forskellige steder i byen at kende. Der findes en masse gamle bygninger i London, og de er smukke at se på, men hvis du bor i dem, må du leve med en masse larm og støj på grund af den dårlige isolering. Det kan nærmest føles som om, at du sidder ude på gaden, griner han. Michael Christensens lejlighed ligger i en del af byen, som er under udvikling, og som virker mere stilfuldt og moderne end de mere klassiske steder. “Vi har endda vores eget træningscenter i bygningen, og når jeg skal med toget, skal bare et par etager ned og fange elevatoren. Så der er ingen undskyldninger for noget.”

 

Hang til træning – og kunst

Og alligevel foretrækker danskeren at træne i den frie luft. Løbeturene foregår typisk langs Themsen mod Battersea Park. “Hvis der skal siges noget godt om Covid-19-krisen så er det, at byen stort set har været tømt for turister. Der har været masser af fri plads til at løbe på, og ikke mindst nyde udsigten,” forklarer Michael. Udover hans naturligt store interesse for motorsport, så nyder danskeren også at kigge på smukke billeder og kunstneriske installationer. Han elsker kunst. Og for et par år siden blev han endda selv en del af scenen. “Straks efter vores Le Mans-sejr i 2018 blev jeg kontaktet af en kunstner, som fortalte mig om et ret spændende projekt,” forklarer han. “Jeg iførte mig et jakkesæt, og så satte hun mig i en stor læderstol og tog billeder af mig. Derefter tilføjede hun næsten 50 lag af forskellige elementer. Resultatet blev noget, som lignede en syret blanding af kunst og virkelighed. Billedet illustrerer essensen af mig og min sport. En falk for fokus og fart, en hjerne for koncentration – og et ur for den konstante kamp mod tiden. Der kom flere forskellige fantastiske billeder ud af projekt, og det var rigtig sjovt og spændende at være med i.”

Modsætninger mødes

Michael deler sit liv med Maria, som har sin egen lejlighed i Danmark, hvor hun arbejder for den danske stat. De to personer komplementerer hinanden perfekt, netop fordi deres liv kunne ikke være mere forskellige. “Og det er præcis dét, som gør vores forhold så perfekt,” siger Michael, som trods rejserestriktionerne under Covid-19-krisen har haft mulighed for at rejse frem og tilbage mellem London og København for at besøge sin kæreste. “Jeg arbejder i motorsporten, rejser en del og bevæger mig hele tiden rundt i det meste af verden. Maria, derimod, tilbringer langt det meste af sin tid i København, hvor hun arbejder med noget helt andet end jeg. På den måde har vi altid noget at tale om, og jeg er lige så interesseret i at høre om hendes verden, som hun er i at høre om min. Vi har især brugt meget tid på at tale om, hvordan Covid-19 har påvirket vores liv og samfund og den måde, vi hver især tænker om fremtiden. Det er ekstremt berigende, at man kan dele sine tanker på den måde.”

Det professionelle parløb

På det professionelle plan har Michael Christensen også knyttet bånd med en person, som har haft en kæmpe betydning for danskerens sportslige bedrifter. Franskmanden Kévin Estre har været Christensens faste teamkammerat siden 2017, hvor de sammen fik til opgave at kæmpe for Porsche i World Endurance Championship – verdensmesterskabet for sportsvogne. Faktisk havde de mødt hinanden flere år før, men det var under lidt uheldige omstændigheder. “Jeg kørte ind i Kévin, mens vi kæmpede mod hinanden i en afdeling af Porsche Carrera Cup på Norisring i Tyskland. Det skete som led i kædereaktion,” husker Michael Christensen og tilføjer, at episoden for længst var glemt, da de blev sat sammen som teamkammerater. Deres første store fælles triumf var sejren i GTE Pro-klassen i 24-timersløbet på Le Mans i 2018 – efterfulgt af VM-titlen i 2019. “Dét var bestemt en drøm, som blev til virkelighed. Hele sæsonen var i det hele taget episk. Vi var så stærke og sikrede to sejre og fire podieplaceringer undervejs,” siger Michael.

Slået af Hans Kongelige Højhed

Men selv om Michael Christensen har boet i udlandet de seneste seks år og har skabt sig et hjem i London, forbliver hans rødder i Danmark, hvor hans bedrifter som racerkører har gjort ham til en kendt sportsprofil, som blandt andet har sat ham på listen over TV-værten Anders Breinholts favoritter til sit populære talkshow, Natholdet. “Jeg forsøger at være med, når jeg kan, og møde op til de arrangementer, hvor jeg kan gøre en forskel,” siger Michael, som eksempelvis hvert år er med til at køre penge ind til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet i velgørenhedseventen Race For Riget. Et event, som i øvrigt afvikles i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix, hvor Michael har oplevet at blive udfordret af ingen ringere end Hans Kongelige Højhed Prins Joachim i Royal Pro-Am-løbet, hvor en professionel racerkører deler bil med en amatør. “Det lyder helt vildt, men prinsen og hans teamkammerat slog os faktisk. Jeg mener nu også, at deres bil var markant hurtigere end vores... Men skidt med det. Det var jo bare skæg og ballade,” siger Michael med et smil. “Selv om jeg altid foretrækker at vinde.”

Weltmeister

29-årige Michael Christensen (f. 1990) er med sine sejre i 24-timersløbet på Le Mans, 24-timersløbet på Daytona, 12-timersløbet på Sebring samt en VM-titel en af Danmarks mest succesfulde racerkørere. Den hurtige mand fra Greve syd for København startede som så mange andre racerkørere sin karriere i en gokart og avancerede til formelracing, før han skiftede til GT-biler og blev juniorkører i Porsche Motorsports talentprogram. Siden 2014 har Michael Christensen været officiel fabrikskører hos Porsche, og siden 2017 har han sammen med sin franske teamkammerat Kévin Estre repræsenteret det tyske sportsvognsmærke i verdensmesterskabet for sportsvogne, World Endurance Championship, hvor duoen tog den prestigefulde titel i 2019.

Relaterede artikler

Danske møbelklassikere og grønne Porscher

Møbelproducenten Henrik Lange har det med danske designikoner, som han har det med Porsche. Han elsker det.

Læs mere

Bidt af The Landshark

Bildesigneren Søren er bidt af sin lyseblå 928, som han bruger hver dag året rundt. Bildesigneren ejer hele fire eksemplarer af den særlige Porsche.

Læs mere

Back 2 Tape: Hiphop i København

Back 2 Tape er musikjournalistens Niko Hüls jagt efter hiphop-kulturen i Europas storbyer. I København møder han breakdanseren Sune Pejtersen, graffitilegenden Lars Pedersen og hiphop-duoen Gebuhr.

Læs mere