8. juni 2020

911 Targa 4S Heritage Design Edition er skabt til de Porsche-entusiaster, der elsker halvtredserne og tresserne.

Det bedste fra fire årtier

Minderne fra fortiden vækkes i en helt ny begrænset serie af modeller fra Porsche Exclusive Manufaktur, hvor historiske designelementer kombineres med den seneste teknologi. Den første model er 911 Targa 4S Heritage Design Edition, som vil blive bygget i 992 eksemplarer – matchende den nuværende 911-modeltypekode.

Den spektakulære Targa er den første i en serie af fire Heritage Design Edition-modeller, som tilsammen skal hylde det bedste fra halvtredserne frem til firserne. Sammen med de limiterede kreationer vil udvalgte interiørelementer også blive tilgængelige til samtlige modeller fra 911-programmet i en Heritage Design-pakke. Og til dem, som vælger at bestille én af de 992 eksemplarer vil også blive tilbudt at købe et særligt matchende armbåndsur fra Porsche Design.

Fortid møder nutid

“Med Heritage Design-modellerne forsøger vi at vække minderne fra halvtredserne, tresserne, halvfjerdserne og firserne. Ingen andre kan blande elementer fra fortiden med nutiden som Porsche, og på dén her facon imødekommer vi ønskerne fra vores kunder. Heritage Design-modellerne og de nye designpakker repræsenterer selve livsstilen og passionen i vores produktstrategi,” lyder det fra Chairman of the Executive Board hos Porsche, Oliver Blume.

Historiske farver og materialer

911 Targa 4S Heritage Design Edition kan udover den kirsebærfarvede metallakering også vælges i fire andre historiske farver, som kombineret med guldfarvede inskriptioner og emblemer samt 20- og 21-tommers Carrera Exclusive Design-fælge og sortlakerede bremser giver et autentisk halvtredserlook. De hvide striber på forskærmene er en arv fra de tidlige dage i Porsches motorsportshistorie, mens Porsche Heritage-emblemet på motorklappen er endnu et levn fra fortiden, hvor enhver Porsche 356, som rundede 100.000 kilometer, blev belønnet med en sådan dekal – som et bevis på bilens høje kvalitet og driftssikkerhed.

992 nummererede eksemplarer

Kabinen hylder også historien med et unikt to-tonet læderinteriør, som kombinerer bordeaux med beige eller sort læder, der sammen med de utallige andre historiske elementer giver en klassisk atmosfære. Det gælder ikke mindst det rillede fløjl i sæderne og på dørsiderne, som var populært i halvtredsernes 356-modeller – akkurat som den analog omdrejningstæller, der, ligesom Sport Chrono-pakkens stopur, er dekoreret med retro-grønne tal. Et metalskilt på instrumentbordet viser desuden bilens nummer i rækken af de i alt 992 eksemplarer.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche AG

En hyldest til historien

Det er Porsche Exclusive Manufaktur, som står bag de nye Heritage Design-modeller, som hylder det bedste fra halvtredserne, tresserne, halvfjerdserne og firserne. Dette sker gennem særlige farver, materialer og grafik, som vækker minder og hylder historien. 911 Targa 4S Heritage Design Edition er den første i en række af fire modeller og bliver produceret i et begrænset antal af 992 eksemplarer – matchende typebetegnelsen på den nuværende generation af 911-modellen. Udover de komplette Heritage Design Edition-modeller lanceres også Heritage Design-pakker med unikke og historieinspirerede interiørelementer, som bliver tilgængelige til alle modeller i 911-programmet.

Relaterede artikler

Porsche x BOSS Collection

Siden 2018 har Hugo Boss designet det officielle teamtøj til Porsche Motorsport ­– og det er et samarbejde, som faktisk går mange år tilbage.

Læs mere

Nutidens hightech i fortidens Porsche: PCCM

Med Porsche Classic Communication Management kan du opdatere din klassiker eller youngtimer med moderne hi-fi og navigation.

Læs mere

Tour de København: Porsche 911 Carrera S

Den seneste generation af Porsche 911 er både den kraftigste, hurtigste og mest digitale version af modellen, som kom til verden 1963. Vi tog den med rundt til steder i Københavnsområdet, som også byder på ikoner, historier og konstant udvikling.

Læs mere