8. april 2020

Endurance er en medrivende dokumentarfilm, som beskriver, hvordan Porsches fabriksteam gennemførte to af verdens hårdeste racerløb indenfor otte dage.

Verdensmestre

2019 blev året, hvor Porsche sikrede titlen i FIA World Endurance Championship og kunne hylde danske Michael Christensen og franske Kévin Estre som verdensmestre i GT-klassen. Sæsonens sidste løb, 24-timers Le Mans, som blev kørt den 15.-16. juni, blev allerede weekenden efter fulgt op af endnu et benhårdt langdistanceløb, 24-timersløbet på Nürburgring. Indenfor blot otte dage gennemførte nøglepersoner fra Porsches fabriksteam således to af verdens absolut mest udfordrende racerløb – og dén historie er nu blevet til en fascinerende dokumentarfilm.

Endurance er instrueret af den britiske filminstruktør James Routh, som også kendt for den prisvindende Formel 1-dokumentar, Drive to Survive. Gennem 25 dage fulgte Routh og hans kamerahold det berømte motorsportsteam for at få et indblik i de svære forberedelser og hårde udfordringer, som det kræver at performe blandt verdens bedste.

Episke øjeblikke

Den 90 minutter lange dokumentarfilm bringer dig bag scenetæppet helt fra de indledende forberedelser før 24-timers Le Mans til selve løbet – og derfra videre til nye udfordringer i 24-timersløbet på Nürburgring, som i øvrigt fik en tragisk slutning, da den vindende Porsche med blandt andre Michael Christensen bag rattet blev forvist til en andenplads efter en tidsstraf i løbets afgørende minutter.

Filmens mange flotte og spektakulære billeder følges op af samtaler med forskellige profiler indenfor Porsche Motorsport, blandt andre motorsportschef Pascal Zurlinden samt fabrikskørerne Kévin Estre, Michael Christensen, Laurens Vanthoor og Matt Campbell. Også den italienske ingeniør Luca Massé fortæller om hverdagens udfordringer, om sejrsglæder, nedture, overraskelser og om episke øjeblikke i det verdensberømte tyske motorsportsteam.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche AG

Verdens hårdeste racerløb

24-timers Le Mans anses af mange for at være verdens mest udfordrende racerløb. Den franske klassiker har deltagelse af alle de store bilproducenter, og blandt disse er Porsche det mest vindende mærke nogensinde. Porsche sikrede den første klassesejr i 1951 og vandt i 1970 den generelle sejr efter fire års amerikansk dominans. Den nidobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen vandt sin første sejr i en Porsche-motoriseret prototype. Danske Team Essex vandt en LMP2-sejr i 2009, mens Porsche-fabrikskøreren Michael Christensen i 2018 tog en mindeværdig sejr i GTE Pro-klassen – en præstation, som var med til at sikre danskeren VM-titlen. De senere år er også det tyske 24-timersløb på Nürburgring vokset i popularitet, og ligesom på Le Mans trækker den hårde udfordring både bilmærker og motorsportsfans fra hele verden.

Dokumentarfilm: Endurance

Relaterede artikler

Jan Magnussen til start i 2020-udgaven af Porsche Carrera Cup Scandinavia

Den danske firedobbelte Le Mans-vinder og IMSA-mester bliver gæstekører i Skandinaviens førende racerserie.

Læs mere

Nine Thirty Five: Legenden fra Le Mans

935 er en moderne hyldest til en af de helt store ikoner i Porsches motorsportshistorie. Og måske den ultimative trackdaybil?

Læs mere

En helt ny verden: Formel E

Elektriske racerbiler? Jeps! Formel E er et spændende bud på, hvordan fremtidens racerløb kan foregå. Samtidig er den strømførende motorsportsserie et rullende laboratorium, der bidrager til udviklingen af fremtidens klimavenlige sportsvogne.

Læs mere