7. april 2021

I den digitale motorsport er du tættere på virkeligheden end du tror, og i simulatoren gælder de samme basale teknikker, som i den virkelige racerbil. Her er fire forskellige tips og input, som gør dig hurtigere.

2021-03-porsche-magasin-blive-klogere-på-digital-motorsport-#2-billede.jpg

Sådan bliver du hurtig

Du har taget springet, købt udstyret og kommet godt i gang med den digitale motorsport. Måske har du allerede fundet fart nok til at kæmpe mod de hurtigste på dit niveau? Måske kæmper du med at finde de afgørende tiendedele på omgangene på de virtuelle racerbaner? Uanset hvad, er der altid mulighed for at blive hurtigere bag skærmen, og der er faktisk nogle ret simple råd, du kan følge for at blive hurtigere.

Se de fire explainer-videoer nedenfor for at blive klogere på hvilke tips og teknikker, du med fordel kan gøre brug af i jagten på den perfekte omgang. Du kan læse mere om digital motorsport, de forskellige serier og mesterskaber og det udstyr, som du skal bruge til at komme i gang på ESR’s website.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto og video: Field Production

Video: Varm dækkene op

“Selvom du kører ræs i en virtuel verden, så fungerer alt som på den virkelige racerbane. Det gælder også dine dæk, som er en af de mest afgørende ting på en racerbil. Kun ved den rette temperatur opnår du det greb i asfalten, som du har brug for, når du skal præstere en hurtig omgangstid eller overhale en konkurrent på et kritisk sted. Derfor skal du have varmet dækkene op så hurtigt som muligt, men samtidig skal du sørge for, at de ikke overopheder,” forklarer Thor Qualmann fra ESR, som organiserer digitale motorsportsmesterskaber i Danmark og Norden.

Video: Hold overblikket

Når de røde lamper er slukket, og du er kommet godt i gang med ræset, vil du hurtigt opdage, at det handler om meget mere, end bare at kigge ud gennem forruden. “Det er kun de kørere, som har styr på alle detaljerne, som vinder løbet. Du skal hele tiden optimere dit gearskifte, og du skal hele tiden holde øje med dit bremsetryk, og samtidig skal du mærke efter, om dine dæk mister greb, og hvordan trafikken omkring dig udvikler sig. Hvem ligger bag dig? Hvordan kører bilen foran dig? Er der nogen, som prøver at angribe dig? Der er rigtig mange ting, som køreren skal være opmærksom på, omgang for omgang – sving for sving,” forklarer Thor Qualmann.

Video: Hvad er slipstreaming?

I cykelsporten hedder det ‘at ligge på hjul’ – i motorsporten hedder det ‘at slipstreame’. Kort fortalt handler det om at udnytte den forankørende bil til at opnå en højere fart, så du kan sætte et angreb ind. “Især på hurtige baner med lange langsider kan din evne til at slipstreame være afgørende for dit resultat. Bilen foran dig slår et hul i luften, og hvis du udnytter det optimalt, kan du faktisk få så meget ekstra fart, at du kan gå i angreb og overhale. Her er udfordringen at være så snu som muligt, for den forankørende ved godt, at du har en fordel og vil gøre alt for at forsvare sin position,” forklarer Thor Qualmann.

Video: Understyring og overstyring

At komme perfekt igennem svinget er ingen selvfølge. Som nybegynder vil du hurtigt opleve, at bilen enten fortsætter ligeud, når du egentlig gerne ville dreje – eller glider med bagenden, så du pludselig skal styre i den modsatte retning for at undgå et crash. Det ene kaldes understyring, det andet kaldes overstyring. “Understyring er dét, der sker, når forhjulene mister grebet, hvilket som regel skyldes, at du har for meget fart med ind i svinget. Overstyring sker oftest fordi, at du går for tidligt på gaspedalen ud af svinget, hvilket får baghjulene til at spinne. Ingen at disse ting gør noget godt for din omgangstid, ”forklarer Thor Qualmann.
Relaterede artikler

Bliv klogere på digital motorsport: Sådan kommer du i gang

Er du den næste udfordrer i Porsche Esports Carrera Cup Denmark? Her er tre forskellige setups, som får dig i gang med digital motorsport – fra den budgetvenlige løsning til den professionelle rig.

Læs mere

Niende afdeling af Porsche Esports Carrera Cup: Kampen intensiveret på Road America

Lasse Bak er tilbage i mesterskabsføringen efter niende afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark, hvor den regerende danmarksmester tog pole position og vandt begge løb.

Læs mere

Ottende afdeling af Porsche Esports Carrera Cup: Ren krigszone på Imola

Vild kamp om positionerne på den italienske Formel 1-bane, hvor Mikkel Gade både skuffede og sejrede – og lavede om på mesterskabsstillingen i Porsche Esports Carrera Cup Denmark.

Læs mere