31. marts 2021

Er du den næste udfordrer i Porsche Esports Carrera Cup Denmark? Her er tre forskellige setups, som får dig i gang med digital motorsport – fra den budgetvenlige løsning til den professionelle rig.

2021-03-porsche-magasin-blive-klogere-på-digital-motorsport-#1-billede.jpg

Nemt at komme i gang

Den digitale motorsport har fået sit gennembrud i Danmark, og hvis du er én af de mange seere, som weekend efter weekend følger kampen i Porsche Esports Carrera Cup Denmark og drømmer om selv at være med – så er der godt nyt. Det er nemlig slet ikke så svært at komme i gang, som det måske ser ud. Og du behøver heller ikke være millionær for at anskaffe dig et komplet og køreklart setup, som kan sende dig ud på de digitale racerbaner.

Explainer-videoer

Se de tre explainer-videoer nedenfor for at blive klogere på tre forskellige setups af udstyr, hvis du er interesseret i at komme i gang selv. Og du kan læse mere om digital motorsport, de forskellige serier og mesterskaber og det udstyr, som du skal bruge til at komme i gang på ESR’s website.

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto og video: Field Production

Video: Begynderen

“Vi har sammensat et begyndersæt til 12.000 kroner, og her får du en god skærm, en rigtig god computer samt pedaler og et rat, som du kan spænde fast på skrivebordet. Det er ikke det stærkeste grej på markedet, men det gør sit arbejde på racerbanen og passer ind i de flestes budget, og samtidig kan du pakke det væk, når du ikke bruger det,” forklarer Thor Qualmann fra ESR, som organiserer digitale motorsportsmesterskaber i Danmark og Norden, blandt andet Porsche Esports Carrera Cup Denmark. ESR sammensætter og forhandler samtidig udstyr til den digitale motorsport og servicerer både nybegyndere og professionelle udøvere.

Video: Den øvede

Når man bevæger sig fra begynder til øvet, er der god mening i at opgradere sit udstyr, simpelthen fordi, at man kan udnytte de muligheder, som det stærkere grej giver dig. “På mellemniveau har vi sammensat et sæt til 25.000 kroner, som består af et sæde, rig, skærm og computer. Når du sidder i et skålsæde, som er skruet fast til en rig, så får du fornemmelsen af at sidde i en virkelig racerbil. På riggen er også monteret kraftigere pedaler samt et rat, som giver en bedre indlevelse. Sådan en rig tager naturligvis noget plads, men samtidig giver udstyret dig de tekniske betingelser for at være med helt fremme i kampen på den virtuelle racerbane,” forklarer Thor Qualmann.

Video: Den professionelle

Men ganske som i den virkelig motorsport, så kan det naturligvis blive endnu vildere. De hurtigste kørere i de digitale motorsportsmesterskaber nemlig går ikke på kompromis når det gælder udstyr, og skal den helt op i det røde felt på tech-skalaen, har Thor Qualmann også en løsning parat: “Vores professionelle setup koster 90.000 kroner, hvilket naturligvis kræver ekstra stor entusiasme. Men så får du til gengæld også en rig med tre skærme og en ekstra kraftig computer. De tre skærme omkranser dig og giver dig endnu mere realistisk fornemmelse af at kæmpe side om side med konkurrenterne – og frem for alt har du et rat med ekstra stærk direkte styring samt pedaler, der føles som den ægte vare,” forklarer Thor Qualmann.
Relaterede artikler

Bliv klogere på digital motorsport: Tips og gode råd

I den digitale motorsport er du tættere på virkeligheden end du tror, og i simulatoren gælder de samme basale teknikker, som i den virkelige racerbil. Her er fire forskellige tips og input, som gør dig hurtigere.

Læs mere

Niende afdeling af Porsche Esports Carrera Cup: Kampen intensiveret på Road America

Lasse Bak er tilbage i mesterskabsføringen efter niende afdeling af Porsche Esports Carrera Cup Denmark, hvor den regerende danmarksmester tog pole position og vandt begge løb.

Læs mere

Ottende afdeling af Porsche Esports Carrera Cup: Ren krigszone på Imola

Vild kamp om positionerne på den italienske Formel 1-bane, hvor Mikkel Gade både skuffede og sejrede – og lavede om på mesterskabsstillingen i Porsche Esports Carrera Cup Denmark.

Læs mere