17. juni 2021

En kommende performance-variant af Cayenne har bevist sit potentiale på Nürburgring Nordschleife, hvor den i hænderne på Porsches testkører Lars Kern har klaret en omgang på rekordtid.

2021 06 porsche magasin cayenne performance 1.jpg

7:38,925 minutter

Engang krævede det en 911 GT3 at bryde den magiske grænse på otte minutter på den berygtede og 20,8 kilometer lange Nürburgring Nordschleife – verdens mest berygtede racerbane, som snor sig gennem de sydtyske Eifelbjerge. I dag har motorsportsteknologi gjort bilerne hurtigere end nogensinde – så hurtige, at selv en SUV som Cayenne-modellen kan klare denne opgave. I hænderne på Porsche verdenskendte test- og udviklingskører, Lars Kern, har en ny performance-variant af Cayenne nemlig sat en omgangstid på 7:38,925 minutter, hvilket gør modellen til den officielt hurtigste i den særlige kategori for SUV-modeller og offroad-køretøjer, varevogne og pickups.

 

En Cayenne til banen

Man skulle tro, at en så ekstrem køretur i en allround-SUV ville skabe en stribe af nærdødsoplevelser undervejs, men ifølge den erfarne testkører var det ikke tilfældet i den kraftfulde Cayenne, som stadig er camoufleret. “Den tager svingene med lynets hast uden at krænge eller understyre. Det er en ægte driver’s car. Masser af power, nem at kontrollere. Alt det, som du aldrig ville forventet af en SUV,” lød det fra Lars Kern efter den rekordsættende omgang, som blev gennemført den 14. juni i 23 graders varme. For at beskytte testkøreren var den ekstra kraftfulde Cayenne udstyret med racersæde og -seler samt sikkerhedsbur, mens de særlige udviklede 22-tommers Pirelli P Zero Corsa-dæk vil være standard på modellen, når den præsenteres i nær fremtid.

Exceptionel køremaskine

Formålet med den nye performance-variant er at skabe den ultimative Cayenne, uden at gå på kompromis med modellens praktiske allround-egenskaber. “Gennem hele udviklingsarbejdet har vi fokuseret på at skabe en exceptionel køremaskine. Modellen er baseret på Cayenne Turbo Coupé, og derfra har vi skabt en endnu hurtigere og endnu mere dynamisk variant,” lyder det fra Vice President Product Line Cayenne hos Porsche, Stefan Weckbach. “Dens præstation på Nürburgring bekræfter blot modellens evner og egenskaber, men derudover vil man fortsat opleve en SUV med al den komfort og hverdagsduelighed, som en Cayenne altid har være kendt for at levere.”

Tekst: Porsche Newsroom, Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche AG

Galleri
Relaterede artikler

Mere power, mere sport: Den nye Cayenne GTS

Med GTS-versionerne af Cayenne og Cayenne Coupé tilføres Porsches SUV-familie et endnu mere sportsligt præg.

Læs mere

Elegant brutalitet: Cayenne Turbo Coupé

Cayenne Turbo var den første SUV til at forene ekstrem performance på såvel asfalten som i terrænet. I nyeste udgave af den kraftfulde model forenes det hele med den klassiske coupéform, som jo nærmest er synonymt med Porsche.

Læs mere