15. juli 2020

Den danske firedobbelte Le Mans-vinder og IMSA-mester bliver gæstekører i Skandinaviens førende racerserie.

Dansk gæstevisit

2020-udgaven af Porsche Carrera Cup Scandinavia får dansk deltagelse, når den tidligere Formel 1-kører og firedobbelte Le Mans-vinder Jan Magnussen stiller op som gæstekører. Danskeren, som siden 1999 har deltaget i den amerikanske IMSA-serie og vundet mesterskabet fire gange, er inviteret til at køre med i mesterskabets anden afdeling, som afvikles på Drivecenter Arena i Nordsverige den 29. juli. “Det bliver en fed oplevelse! Carrera Cup-serien har de seneste 15 år udviklet sig til et højt profileret mesterskab med meget dedikerede teams og fans, og jeg er meget beæret over at være inviteret med, lyder det fra Jan Magnussen.

485-hestes racerbil

Jan Magnussen tog hul på forberedelserne, da han i denne uge testede en Porsche 911 GT3 Cup på den svenske Falkenberg-bane. Her fandt danskeren sig hurtigt til rette i den 485 hestekræfter stærke racerbil, som altså bliver hans våben, når han senere på måneden bliver udfordret i Skandinaviens førende mærkeserie. Men selvom Magnussen betragtes som en af verdens hurtigste og mest erfarne GT-kørere, er han også kendt for at være ydmyg omkring sine forventninger. “Jeg ved, at der er nogle rigtig hurtige kørere med i serien, så det bliver bestemt ikke nemt. Men testen gik godt, og jeg har et yderst professionelt team omkring mig, så jeg har bestemt tænkt mig at kæmpe for et topresultat," siger Jan Magnussen.

En verdensomspændende begivenhed

Porsche Carrera Cup Scandinavia debuterede i 2004, og årets sæson er således den 17. i rækken. I alt er Carrera Cup-serien repræsenteret i 10 forskellige lande, mens den internationale Porsche Mobil 1 Supercup afvikles sideløbende med verdensmesterskabet i Formel 1. 2020-udgaven af Porsche Carrera Cup Scandinavia – der som alle andre motorsportsmesterskaber er blevet udskudt som følge af Covid-19 – spænder over seks afdelinger og i alt 14 løb. Jan Magnussen stiller op i mesterskabets anden afdeling, som afvikles på den 4,2 kilometer lange nyopførte Drive Center Arena-bane uden for Fällfors, cirka 850 kilometer nord for Stockholm. “Vi er stolte af at kunne tilføje Jan Magnussen til listen over legendariske navne, som har gæstet Porsche Carrera Cup Scandinavia. Magnussen har gennem de seneste 20 år markeret sig som en af de hurtigste GT-kørere i verden, og vi glæder os til at se, hvad han kan udrette på Drivecenter Arena,” lyder det fra direktør hos Porsche Sverige, Raine Wermelin.

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Armin Hadžić

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020

1. afdeling: 17.-18. juli – Falkenbergs Motorbana, Sverige
2. afdeling: 29. juli – Drivecenter Arena, Sverige
3. afdeling: 14.-15. august – Gelleråsen Arena, Sverige
4. afdeling: 11.-12. september – Rudskogen Motorsenter, Norge
5. afdeling: 2.-3. oktober – Mantorp Park, Sverige
6. afdeling: 9.-10. oktober – Ring Knutstorp, Sverige

Mere info: www.carreracup.se

Skandinaviens førende

Porsche Carrera Cup Scandinavia er den førende mærkeserie i Norden. Det første mesterskab blev skudt i gang i 2004, og i 2019 stillede mere end 20 biler op i kampen om det prestigefyldte trofæ, som i 2020 afvikles over seks afdelinger og 14 løb på racerbaner i Sverige og Norge. Carrera Cup er en verdensomspændende serie med mesterskaber i 10 lande og regioner verden over – helt fra USA og Sydamerika over Europa til Asien og Australien – mens den internationale Porsche Mobil 1 Supercup afvikles sideløbende med verdensmesterskabet i Formel 1.

Relaterede artikler

Michael Christensen tog sejren i årets sidste VM-afdeling

Det blev til en velfortjent sejr til Porsche-duoen Michael Christensen og Kevin Estre, som dominerede VM-finalen i Bahrain.

Læs mere

Kongen af bjerget

Den amerikanske Porsche-entusiast Jeff Zwart vil være blandt de hurtigste på Pikes Peak. Her afslører han, hvorfor han er så vild med det benhårde amerikanske hillclimb i Rocky Mountains.

Læs mere

Bastian Buus dominerer det europæiske GT4-mesterskab

Den 17-årige danske Porsche-rookie er flyvende i GT4 European Series, hvor han nu fører mesterskabet efter en suveræn kørsel i tredje afdeling på Nürburgring.

Læs mere