18. april 2021

Den kun 17-årige Bastian Buus står overfor sit livs udfordring, når han skal forsøge at vinde den tyske Porsche Carrera Cup, som anses for at være den hårdeste i verden.

Video: Bastian Buus

Hvem er Bastian Buus? Porsche Magasin besøgte den danske racerkører under forberedelserne til 2021-udgaven af Porsche Carrera Cup Deutschland, som fandt sted på den tyske Formel 1-bane, Nürburgring.

2021 04 porsche magasin bastian buus billede 1.jpg

2021 04 porsche magasin bastian buus billede 2.jpg

En overraskende mester

Bastian Buus har stadig ikke fået kørekort, men den 17-årige racerkører fra Kolding kan alligevel kalde sig en af Europas bedste bag et rat. Sidste år vandt han nemlig det europæiske GT4-mesterskab, og dét er ikke en præstation, man kommer sovende til. At Bastian Buus endda sikrede titlen i sin første sæson som racerkører, har kun gjort hans navn endnu mere hypet på scenen for unge sportsvognstalenter. “Jeg kom direkte fra en gokart til en Porsche Cayman med mere end 400 hestekræfter, så forventningen var ikke ligefrem at vinde det hele i første forsøg. Men vi kom vildt godt fra start, og weekend for weekend løftede vi ambitionerne,” fortæller Bastian, som på overraskende vis endte med at sikre mesterskabet sammen med sin teamkammerat, tyskeren Jan Kasperlik. Bastian Buus modtog masser af hæder, ikke mindst fra sine voksende skare af fans hjemme i Danmark, hvor den hurtige Porsche-kører blev kåret som Årets Talent i Dansk Motorsport Award.


Kurs mod det hårdeste

Det kommer næppe bag på nogen, at succes i motorsport kræver konstant fremdrift, og et oplagt skridt på vejen mod drømmen om en karriere som professionel racerkører ville være et opryk fra GT4 til Porsche Carrera Cup. Her er tale om verdens største og mest populære mærkeserie, som i mere end 30 år har opfostret utallige topnavne indenfor motorsporten. Der findes lokale mesterskaber i hele verden, blandt andet i Skandinavien, og at valget faldt på den tyske serie, er ifølge Bastian Buus alt andet end tilfældigt. “Carrera Cup Deutschland anses for at være det hårdeste mesterskab af dem alle. Serien har kæmpe opmærksomhed, både fra Porsche og fra talentspejderne generelt, så hvis man kan gøre det godt dér, og måske endda lykkedes med at vinde titlen, så har man rigtig gode chancer for at komme videre i karrieren,” forklarer han. Bastian Buus stiller op for det samme tyske team – Allied-Racing – som hjalp med at sikre ham GT4-titlen, og parterne har indgået en toårig aftale, som sikrer danskeren deltagelse i både 2021 og 2022.

Et springbræt

Alle kørere i Porsche Carrera Cup stiller op i den samme bil, og det tyske mesterskab er en af de få Cup-serier i verden, hvor man i 2021 gør brug af den helt nye 992-version af 911 GT3 Cup. Skiftet fra en Cayman til en 911 betyder mere power, men også større udfordringer, da bilen er betydeligt sværere at køre, og samtidig er Bastian Buus igen debutant blandt konkurrenter, som har et eller flere års erfaring med serien. Alligevel ser Bastian Buus en fordel i at stille op i serien netop i år. “Bilen er ny for alle kørere og teams denne sæson, så styrkeforholdet er nulstillet, og dermed er jeg ikke så meget rookie, som jeg ville have været i den gamle racerbil. De første testkørsler er gået rigtig godt, og jeg er blevet hurtigere komfortabel med bilen, end jeg umiddelbart havde troet,” forklarer Bastian Buus. ”Men jeg forventer ikke, at det bliver nemt. For de fleste er Carrera Cup knald eller fald i forhold til en fremtidig karriere, og det gælder også for mig. Jeg er her både på grund af mine resultater, men frem for alt på grund af opbakningen fra mine sponsorer, som reelt set betaler for, at jeg kan få lov til at vise, hvor god jeg er. Det er nemlig den eneste måde, du kan nå dine drømme i dén her verden.”

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto og video: Field Production

2021 04 porsche magasin bastian buus billede 3.jpg

 

2021 04 porsche magasin bastian buus billede 4.jpg

Galleri
Relaterede artikler

17 år og helt suveræn: Bastian Buus er europamester i GT4

Den unge danske Porsche-kører Bastian Buus har som en af de yngste kørere nogensinde kørt sig til et mesterskab i den europæiske GT4-serie.

Læs mere

Bastian Buus dominerer det europæiske GT4-mesterskab

Den 17-årige danske Porsche-rookie er flyvende i GT4 European Series, hvor han nu fører mesterskabet efter en suveræn kørsel i tredje afdeling på Nürburgring.

Læs mere

Bastian Buus: 17 år og Porsche-vinder

Bastian Buus er ikke gammel nok til at tage kørekort. Alligevel vinder han store racerløb i en Porsche med 400 hestekræfter.

Læs mere