14. september 2020

Den 17-årige danske Porsche-rookie er flyvende i GT4 European Series, hvor han nu fører mesterskabet efter en suveræn kørsel i tredje afdeling på Nürburgring.

2020 09 porsche magasin bastian buus gtwc nurburg billede 1.jpg

Slog hele feltet

Bastian Buus bliver ved med at imponere i det europæiske GT4-mesterskab, hvor den 17-årige danske Porsche-kører erobrede mesterskabsføringen i sæsonens tredje afdeling, som blev afviklet på tyske Nürburgring den 5.-6. september. Buus sikrede sammen med teamkammeraten fra Allied-Racing, Jan Kasperlik, en sejr i begge weekendens løb – og især lørdag fik danskeren demonstreret sit supertalent ved at tage en generel pole position foran bilerne fra den hurtigere Silver Cup-klasse. Også i weekendens andet løb begejstrede Buus, da han sammen med Kasperlik tog den generelle sejr – hvilket ikke er sket for en Pro-Am-bil siden 2017.

 

En af de bedste weekender

“Det var uden tvivl en af mine bedste weekender på en racerbane nogensinde! Faktisk startede det lidt skidt, da vi havde nogle tekniske udfordringer med undervognen i træningen. Men vi løste problemet, og jeg satte hurtigste tid af alle biler i min kvalifikation, hvilket var så fantastisk, som det kunne blive,” lyder det fra Bastian Buus. Weekendens første løb begyndte lettere kaotisk, og Jan Kasperlik, som startede fra en tredjeplads, missede nogle positioner i trafikken. Bastian Buus sørgede imidlertid for at hente det tabte tilbage, da han overtog bilen midtvejs i løbet og brugte den sidste halve time til at køre sig helt op til en føring i Pro-Am-klassen – og fra en ottendeplads til en femteplads generelt.

Næste stop: Zandvoort

I weekendens andet løb startede danskeren pole position, men måtte midlertidigt afgive føringen til teamets anden bil. Bastian Buus havde dog overskud nok til både at hænge på konkurrenten og samtidig spare på sine dæk, og under pitstoppet lykkedes det for crewet at få sendt den blå Porsche 718 Cayman GT4 tilbage på banen som den førende. “Vi kan slet ikke få armene ned. Stærkt arbejde af teamet hele vejen rundt. Med weekendens resultater har vi skabt os en solid føring i mesterskabet og ikke mindst et stærkt moment, som vi kan tage med os videre til anden halvdel af mesterskabet.” Efter tre afdelinger er Bastian Buus nu halvvejs i årets udgave af GT4 European Series, som fortsætter med fjerde afdeling på den hollandske Formel 1-bane, Zandvoort, i weekenden 25.-27. september.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Lars Krogsgaard, SRO Media

2020 09 porsche magasin bastian buus gtwc nurburg billede 2.jpg

Relaterede artikler

17 år og helt suveræn: Bastian Buus er europamester i GT4

Den unge danske Porsche-kører Bastian Buus har som en af de yngste kørere nogensinde kørt sig til et mesterskab i den europæiske GT4-serie.

Læs mere

Bastian Buus: 17 år og Porsche-vinder

Bastian Buus er ikke gammel nok til at tage kørekort. Alligevel vinder han store racerløb i en Porsche med 400 hestekræfter.

Læs mere

Kongen af bjerget

Den amerikanske Porsche-entusiast Jeff Zwart vil være blandt de hurtigste på Pikes Peak. Her afslører han, hvorfor han er så vild med det benhårde amerikanske hillclimb i Rocky Mountains.

Læs mere