14. oktober 2020

Endnu hurtigere: Nu kan du også bestille den syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse til din 718 GT4, Spyder eller GTS.

2020 10 porsche magasin 718 pdk billede 01.jpg

Det halve sekund

Med Porsches introduktion af PDK-gearkassen i GT-modellerne GT4 og Spyder samt Cayman GTS og Boxster GTS, fås hele 718-familien nu med den populære syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse. Den effektive og automatiske transmission forbedrer ikke blot modellernes effektivitet og brændstoføkonomi, men er især en opgradering på ét væsentligt punkt: Farten. De 400-hestes GTS-modeller, 718 Cayman GTS og 718 Boxster GTS, klarer eksempelvis nu 0-100-tiden på fire sekunder, hvilket er et halvt sekund hurtigere end de tilsvarende manuelle modeller.

 

Altid klar med power

Netop GTS-modellerne er som standard udstyret med Sport Chrono-pakken, der inkluderer køreprogrammerne Normal, Sport, Sport og Plus og Individual, som du vælger med drejeknappen på rattet. I Sport-indstillingen får du senere, hurtigere gearskift samt tidligere nedgearinger med automatisk mellemgas. I Sport Plus-indstillingen udnyttes kraftreserverne i den 4,0-liters, sekscylindrede boxermotor til det ekstreme, ligesom du også har mulighed for at komme ekstra hurtigt ud af starthullerne takket være Launch Control-funktionen. Aktiverer du Sport Response-knappen i midten af drejeknappen, får du desuden – uanset hvilket køreprogram, du befinder dig i – 20 sekunders maksimal effekt til brug i forbindelse med eksempelvis en overhaling.

Endnu mere racerbil

Den mest rendyrkede og kompromisløse 718-oplevelse får du i de 420-hestes GT-modeller, Cayman GT4 og Spyder, hvor gearvælgeren til PDK-gearkassen kendes fra den ikoniske 911 GT3. Udover den hurtigere acceleration – begge modeller klarer 0-100-disciplinen på blot 3,9 sekunder – er også det mekaniske spærredifferentiale opgraderet, så du oplever en mere effektiv indgriben, når baghjulene slipper grebet under kraftig acceleration eller i hurtige kurver. Udover muligheden for PDK-gearkasse i GT- og GTS-modellerne, vil 718-familien fra 2021-modelåret desuden kunne fås med en række nye features – eksempelvis vil det traditionelle Alcantara-betræk erstattes af det særlige Race-Tex-materiale, som er udviklet i motorsporten og tilbyder en mere åndbar struktur samt bedre komfort og støtte.

 

Tekst: Nikolaj Karlshøj
Foto: Porsche AG

2020 10 porsche magasin 718 pdk billede 02.jpg

Relaterede artikler

Vil du med ud og lege?

Med 420 hestekræfter og baneoptimeret undervogn er 718 Cayman GT4 ikke blot en effektiv sportsvogn. Det er din nye legekammerat.

Læs mere

Nutidens hightech i fortidens Porsche: PCCM

Med Porsche Classic Communication Management kan du opdatere din klassiker eller youngtimer med moderne hi-fi og navigation.

Læs mere

Porsche Track Precision App: Din personlige trackday-træner

Optimér dine evner bag rattet med Porsche Track Precision App, som nu indeholder mere end 300 internationale racerbaner og fungerer via Apple CarPlay.

Læs mere